Побуна тренера у Партизану!

Момчило Вукотић, Илија Завишић, Недељко Костић, Душко Трбојевић, Никица Клинчарски и друге легенде Партизана дигле глас због одноа актуелне управе црно-белих према тренерима у Омладинској школи. "Плате нисмо примили месецима!".

Фудбал 05.12.2014 | 17:20
Побуна тренера у Партизану!

Колико је Фудбалски клуб Партизан у тешком финансијском положају, говори и најновије саопштење које су потписали тренери и запослени у Омладинској школи црно-белих, али и незванична информација до које је дошао МОНДО да су запослени у Спортском центру "Телеоптик" данас ступили у генерални штрајк незадовољни односом управе клуба према њима.

Дакле, тренери и запослени у Омладинској школи Партизана, међу којима су такве легенде клуба какви су Момчило "Моца" Вукотић, Илија Завишић, Звонко Живковић, Никица Клинчарски, Душко Трбојевић, Недељко Костић, Миодраг Радовић... написали су саопштење у којем су изразили сво незадовољство односом управе према њима, односно према Омладинској школи вишедесенијском расаднику талената од којих клуба, на крају крајева, и живи.

Између осталог, написали су да плате не примају месецима, да их боли однос чланова управе према њима и Омладинској школи "које се сете и који је хвале само кад је то њима потребно", али су посебно истакли да овај њихов допис нема никакве везе са предстојећом изборном скупштином у Партизану.

"У Омладинској школи раде тренери или функционери који су пронели славу Партизана широм Европе и света и који су дрес нашег облачили укупно 3.775 пута, а многи од њих су доведени до руба егзистенције. Појединци су већ оринуђени да се задужују не би ли прехранили своје породице, да плате рачуне или кирије за изнајмљене станове у којима живе", наводи се у саопштењу и наставља се:

"Плате се не примају месецима и то је постало нормалне, а награде, које тренерима припадају сходно уговорима које имају са клубом, нису исплаћене ВИШЕ ОД ТРИ ГОДУИНЕ, све под изговором да новца нема. Притом новца, за све ове године, има за исплате отпуштеним играчима, бившим тренерима, бившим спортским директорима, разним менаџерима и ко зна коме све, само нема за оне који регрутују, производе, едукују и тренирају будуће првотимце и репрезентативце. У истом том периоду, челници клуба нису нашли за сходно чак ни да нам се обрате. Пре тога је и одржано неколико састанака на којима су руководиоци клуба предлагали начин и динамику исплате заосталих примања, сходно могућностима клуба. НИЈЕДНО обећање није испуњено и НИЈЕДАН договор није поштован. Да апсурд буде већи, о нама, који смо професионалци у овом клубу и који живимо од свог рада, одлучују спортско-аматерски радници који имају своје приватне бизнисе или су запослени ван Партузана. И то без апсоултно икакве одговорности".

У саопштењу се истиче да су за сво ово време тренери и запослени у Омладинској школи били максимално коректни и максимално привржени клубу и што у јавност нису износили никакав прљав веш или проблеме са којима се свакодневно сусрећу у раду.

Тренери и запослени посебно истичу колико је Омладинска школа Партизана цењена у Европи и у свету, што је УЕФА ту школу већ једном прогласила за једну од најбољих (одмах иза Ајаксове), подсећају колико је та школа изнедрила играча који су били носиоци игре Партизана и многих европских клубова...

"Последњих десетак година, клуб је на продаји играча из наше школе зарадио више од 50 милиона евра тако да се слободно може рећи да је, у овим тешким временима, школа практично и одржала клуб", истиче се у саопштењу и додаје:

"Нажалост, челници нашег клуба Омладинску школу хвале само кад је то њима потребно, у јавним наступима или на изборним скупштинама, када треба да се добије још један мандат, и ту школу, која је званично на другом месту у Европи, по третману људи који раде у њој, поставили су на последње место".

Ово писмо потписало је 26 тренера и запослених у Омладинској школи Партизана. Имена појединих су:

Момчило "Моца" Вукотић, Илија Завишић, Звонко Живковић, Никица Клинчарски, Душко Трбојевић, Недељко Костић, Миодраг Радовић, Слађан Шћеповић, Драган Шушњар, Дарко Тешовић, Милан Ристић, Игор Спасић, Слободан Тодоровић, Миодраг Стојановић...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

страшно

05.12.2014 16:56

Па ови лопови украдосе све што могу узимају само себи а ништа не плаћају Тренерима нити играчима а хоће у Лигу Шампиона.Некада смо се могли носити са европским клубовима а сад губимо и од оних што Фудбал и не тренирају. Само нам још Хулигани добро презентирају клубове. Треба стати на пут томе и нека Држава преузме одговорност за Партизан, Црвену Звезду, Војводину и остале Клубове па да нам се ово више не дешава.

ОДГОВОРИТЕ