Велики тријумф српског тенисера!

"Пролазио сам кроз агонију и агресивне терапије, све док се није појавио тумор који је на срецу био бенигни", рекао је Јанко Типсаревић, који очекује да ће бити спреман у јануару и вратити се тенису после скоро годину и по дана.

Тенис 05.12.2014 | 16:40
Велики тријумф српског тенисера!

Јанка Типсаревића, не тако давно Топ 10 играча, учесника финала Мастерс купа, освајача АТП титула и живе српске Дејвис куп легенде, више нема на АТП листи.

С обзиром на то да са Тура одсуствује још од октобра 2013. године, не постоје бодови које може да брани, па га самим тим нема ни на попису играча. Он се у 31. години спрема за повратак тенису, што ће само по себи бити велики подвиг, рачунајући и с тим какву је агонију преживео Београђанин и да му је на путу опоравка два пута оперисан тумор у стопалу.

Сада, када је повреда пете надамо се коначна прошлост, Типсаревић вредно тренира и спрема се за нов почетак.

"Прво сам се суочио са повредом планетарне фасције. Био сам подвргнут најразличитијим третманима, од убијања белих крвних зрнаца, преко зрачења, до коктела ињекција које сам добијао у стопало. Помоћ сам потражио код врхунских светских лекара и сваки пут добијао различите дијагнозе и третмане лечења који нису показивали задовољавајућу ефикасност", присећа се Типсаревић.

"Пролазио сам кроз агонију и агресивне терапије, све док се није појавио тумор који је на срецу био бенигни и у јуну сам га оперисао у Немачкој. Опоравак је био брз, међутим, појава новог тумора на другом месту изнова нас је депримирала. Уследила је још једна операција, после које више нисам могао да ходам без штака. Од маја месеца , па све до новембра нисам могао да се ослањам на ногу, па ни да самостално ходам".

Каже да га је највише излуђивало то што није знао када уопште може да рачуна да ће поново почети да тренира, тј. игра.

"Термин мог повратка на терен постао је потпуно неизвестан, а за једног професионалног спортисту не постоји гора казна. Ипак, нисам запао у очај и немоћ, већ ме је све то само надградило и као спортисту и као особу".

Типсаревић је недавно почео са лаганим тренинзима и тиме започео процес повратка у такмичарски погон.

"Сада је већ много боље. Почео сам и да тренирам, наравно, не пуном снагом, али и ово је велики напредак. У Србији сам кренуо са кретним вежбама, и враћањем у кондицију. Тенис сам почео само из места да играм, јос увек је рано за трчање пуном снагом, али и то ће убрзо доћи".

Јанко, који је ове године постао и тата, већ је почео са путовањима. За почетак, путује да би се уверио да му здравље иде набоље, а потом и да би се припремио за почетак сезоне.

"Тренутно сам у Немачкој на контролама, и додатним терапијама. Ускоро планирам припреме у Дохи са својим тимом. На припремама ће ми се придружити моја породица, то ће бити прво Емилијно дуже одсуствовање од куће. Незахвално је говорити о конкретним плановима што се тиће учешћа на турнирима, али се искрено надам да ћу се у јануару 2015. вратити такмичењу. Једва чекам повратак на терен и радујем се припремама за наренду сезону које ускоро следе", закључио је Типсаревић.

Срећно, Јанко!

Коментари / 0

Оставите коментар