Шешељ пред операцијом

Одлука о даљим корацима у лечењу Војислава Шешеља, који је из Хашког трибунала отпуштен због рака дебелог црева и метастаза на јетри, очекује се наредних дана, изјавио је за "Политику" др Милорад Бојић.

Србија 04.12.2014 | 09:53
Шешељ пред операцијом

"Шешељ је озбиљно болестан, а приче да је здрав и да му није ништа јесу глупости и нећу га их коментаришем, ма од кога да долазе", рекао је Бојић, који координира рад петочалног тима лекара који је био посетио Шешеља у Хагу.

Он је додао да су урађене комплетне лабораторијске анализе, комплетна снимања, колонскопије и снимања скенером, као и да се чекају још неки резултати са биопсије.

"Конзилијум лекара ће одредити да ли ће се одмах радити операција на јетри, са хемотерапијом, или ће се ове две методе лечења комбиновати", рекао је Бојић.

Он је додао да Шешељ има проблема са плућима, да кашње и да за то прима одређену терапију, као и да је било проблема са пејсмејкером.

"Од када је дошао није се догодило ниједан дан да има нормалну температуру, већ сваки дан има између 37,5 до 38 степени Целзијуса", каже Бојић.

"Ништа нема тајновитог у погледу лечења Шешеља. Утростручене су вредности тумор маркера. Има две метастазе на јетри и нађена су нова четири полипа на дебелом цреву, од којих је један карцином", каже Бојић.

Према његовим речима, да је био у Хагу, лидер радикала имао би нови карцином дебелог црева који би метастазирао.


Извор: Политика

Коментари / 0

Оставите коментар