Вучић у Савјету безбједности

Савет безбедности Уједињених нација одржаће данас седницу посвећену ситуацији на Косову и Метохији, којој ће присуствовати председник Владе Србије Александар Вучић.

Србија 04.12.2014 | 09:28
Вучић у Савјету безбједности

Шеф УНМИК-а Фарид Зариф ће на седници Савету безбедности поднети редовни тромесечни извештај генералног секретар УН Бан Ки-муна о ситуацији на Косову.

Скупу ће, како је најављено, присуствовати и косовски премијер Хашим Тачи.

Заседање Савета безбедности УН најпре је било предвиђено за 13. новембар.

У свом најновијем извештају, генерални секретар УН је изразио забринутост због политичког застоја у Приштини и позвао косовске лидере да појачају напоре ради проналажења решења и да што пре наставе дијалог с Београдом.

Бан је напоменуо да садашња генерација лидера мора да настави историјски процес нормализације односа Београда и Приштине, помири се с прошлошћу, искористи прилике које пружа Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ и настави структуралне реформе.

Генерални секретар УН је у извештају, такође, честитао властима у Београду и Приштини на напретку ка европској будућности и охрабрио што скорији наставак дијалога на високом нивоу, под окриљем ЕУ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Никола

04.12.2014 07:49

Е мој Вуцицу, како на такав пут да кренес без Милокрада Додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

исти су

04.12.2014 20:38

Да да, никуд без додика. Успут пјевајте, "Ми смо папка два, на дуг пут се дала. Није шала није шала. Ми смо папка два, н адуг пут се дала."

ОДГОВОРИТЕ