ПЛ: Челси бјежи, Сити прати, Свеци падају!

Фудбалери Челсија наставили су доминацију у Премијер лиги и у 14. колу очитали лекцију Тотенхему са 3:0. Манчестер сити је преокретом срушио Сандерленд у гостима са 4:1, док је Арсенал у самом финишу сломио отпор Саутемптона и нанео му други узастопни пораз - 1:0.

Фудбал 04.12.2014 | 00:00
ПЛ: Челси бјежи, Сити прати, Свеци падају!

Немања Матић и Бранислав Ивановић су већ по навици били стартери у Челсији, чији је менаџер Жозе Мурињо са својим пуленима лондонски дерби претворио у игру мачке и миша. "Плавци" су против Тотенхема показали да је реми са Сандерелендом за викенд био само слаб дан, јер су навијаче на Стамфорд бриџу обрадовали са три бода и одличном партијом.

Све је почело у 19. минуту када је Ивановић са своје стране на супротној пронашао Азара који је одиграо дупли пас са Дрогбом и ударцем у ближи угао матирао Љориса за 1:0. Само три минут касније Челси је удвостручио предност, пошто је Дрогба додавање Оскара рутински претворио у погодак.

Искусни нападач је претходни пут на једном мечу Премијер лиге уписао гол и асистенцију такође против Тотенхема на Стамфорду, у септембру 2009. године. У другом полувремену место је уступио Лоику Ремију, коме је само шест минута било потребно да се упише у стрелце.

Француски нападач се одлично снашао у казненом простору, издржао све покушаје Вертонгена да га обори и рукама и ногама, на крају је штопер Тотенхема завршио на земљи, а Реми поставио коначних 3:0.

Сити делује апсолутно незаустављиво са Серхиом Агуером, који игра у нестварној форми и омогућио је "грађанима" да се учврсте на другом месту после гостовања Сандерленду - 1:4.

"Црне мачке" су чак повеле преко Викама у 19. минуту, што је изгледа додатно мотивисало пулене Мануела Пелегринија да заиграју како умеју и изједначе само два минута касније. Агуеро се поигравао са чуварима, слаломима је пролазио кроз домаћу одбрану и управо после једног таквог продора збубио Коатеса који је само гледао како га Кун пролази и закуцава лопту у мрежу за 1:1.

Сјајни Аргентинац је у финишу првог полувремена идеално одложио лопту Јоветићу који се ударцем из прве побринуо за преокрет, а да ће цео плен отићи у Манчестер потврдио је Забалета голом у 55. минуту на асистенцију Насрија.

То није било све од Ситија, јер је у Агуеро морао да заокружи одлично издање снажним ударцем из прве на центаршут Милнера са десног бока за други погодак на мечу, а 14. ове сезоне у Премијер лиги, којим се учврстио на челу листе стрелаца са три више од Дијега Коште.

Душан Тадић је до 62. минута играо за Саутемптон на гостовању Арсеналу и "преживео" један прегруб фаул Казорле, а "тобџије" су се дуго мучиле и на крају заслужено славиле минималан тријумф, у чему су имале помоћ тренера "светаца" Роналда Кумана и повређеног Тобија Алдервирелда.

Наш репрезентавац је центаршутевима покушавао да разигра саиграче, Грацијано Пеле је промашио одличну шансу у првом полувремену, док је на другој страни голман Форстер сјајним одбранама до лудила доводио Велбека и остале нападаче домаћег тима.

Енглески шпиц је имао одличан покушај у 70. минуту на додавање петом резервисте Жируа, али му је Форстер и тај ударац зауставио, као и шут Жируа главом, а један од два одлучујућа тренутка догодио се шест минута пре краја меча на Емиратима.

Дефанзивац Саутемптона Алдервирелд је због повреда морао ван терена, а како је Куман до тада извршио све три измене, "свеци" су са десеторицом завршили меч и остали без бода који су имали у џепу. Други, победоносни тренутак одиграо се у 89. минуту, када је Ремзи после велике гужве у казненом простору, у ком је Фонте пре тога играо руком што је промакло судијама, некако пронашао Алексиса Санчеза, а он лако затресао мрежу за 1:0 и велико славље.

Премијер лига, 14. коло:
Уторак:
Барнли - Њукасл 1:1 (1:0)
(Бојд 34 - Сисе 48)
Лестер - Ливерпул 1:2 (1:1)
(Мињоле 22аг - Лалана 26, Џерард 54, Хендерсон 83)
Манчестер јунајтед - Стоук 2:1 (1:1)
(Фелаини 21, Мата 59 - Нзонзи 39)
Свонси - КПР 2:0 (0.0)
(Ки Сунг-Јонг 78, Рутлиџ 83)
Кристал Палас - Астон Вила 0:1 (0:1)
(Бентеке 32)
ВБА - Вест Хем 1:2 (1:2)
(Досон 10 - Нолан 35, Томкинс 48)
Среда:
Арсенал - Саутемптон 1:0 (0:0)
(Санчез 89)
Челси - Тотенхем 3:0 (2:0)
(Азар 19, Дрогба 22, Реми 73)
Евертон - Хал 1:1 (1:0)
(Лукаку 34 - Алуко 59)
Сандерленд - Манчестер сити 1:4 (1:2)
(Викам 19 - Агуеро 21,71, Јоветић 39, Забалета 55)

Коментари / 0

Оставите коментар