Деки, Роби, Шеки о Звездиним изборима

Некадашњи асови сматрају да клуб са Маракане може да спасе једино човек који ће успети да обезбеди новац.

Фудбал 04.12.2014 | 10:40
Деки, Роби, Шеки о Звездиним изборима

На Маракани неће бити промена у руководећем апарату. После кандидатуре Светозара Мијаиловића за председничке изборе који ће бити одржани 10. и 11. децембра, јасно је да је актуелно руководство Црвене звезде предвођено Звезданом Терзићем и Славишом Кокезом успело у намери да спречи било какву врсту промена. Најаве да би Петар Шкундрић могао да се кандидује за челног човека клуба са Маракане пале су у воду, тако да од доласка њега и евентуално неких Гаспромових људи у управу клуба нема ништа.

Звезда ће наставити живот са Мијаиловићем, Терзићем и Кокезом као спасоносном руководећом гарнитуром. Мијаиловићева одлука да прихвати кандидатуру је спречила срамоту да Звезда дочека изборе без иједног председничког кандидата.

Ипак, некадашњи асови и истинске легенде клуба с Маракане попут Дејана Савићевића, Драгослава Шекуларца и Роберта Просинечког са горчином гледају на све што се дешава у њиховом клубу.

Људи који нису хтели да уклајају име када већ нису могли да помогну посрнулом великану, сматрају да стање овакво какво је неће донети ништа доброг Звезди.
„Тешко је у овом тренутку преузети Звезду, свако иоле нормалан би то одбио. Ови коју су тренутно у клубу, упропастили су Звезду и види се да немају начин било шта да поправе, али су тамо да још понешто очерупају. Од потенцијалних кандидата Петар Шкундрић је најбоље решење. Али ни он ни неко други сигурно неће доћи да улаже знање, време и новац, а да му неко други командује. Треба јавно рећи ко је одговоран за овакво стање. Да ли је то Шекуларац, Пера, Мика или Џаја… Није битно како се тај зове, али тај мора да одговара”, рекао је Драгослав Шекуларац за Информер.

Легендарни Дејан Савићевић сматра да Звезду може да спасе једино човек који ће донети новац.
„Неће нико да се прихвати да буде први човек Звезде из јединог разлога - тешко је ишчупати клуб из проблема. Чак и ако нађу некога, тај ће бити осуђен на пропаст ако не донесе новац. Звезди је једини спас да је неко купи, да ли неки домаћи тајкун или странац пун пара, свеједно је. Видим хвале се тим пројектом ’Београд на води’. Па могу ти исти мало да инвестирају и у Звезду”, поручио је Савићевић.

На недавне речи тренера Лалатовића да би Звезди најбољи било да је пре неколико година испала у четврту лигу, Геније каже:
„Ми смо народ много емотиван и нико не би схватио зашто је Звезда морала да оде у нижи ранг. Мени првом као великом звездашу било би тешко да то видим. Нисмо ми хладни Шкоти или Аустријанци, где клуб буде првак више пута, а онда га једноставно пошаљу у четврту лигу, похапсе кључне људе који су одговорни за финансијски колапс, а играчима кажу да су слободни. То код нас не може да се деси”, искрен је Дејо.

Кратак коментар актуелне ситуације у разговору за Информер, дао је и Роберт Просинечки.
„Да ми је неко пре десет година рекао да нико неће хтети да преузем Звезду, не бих веровао. Жалосно. То је реч која најбоље описује ситуацију.”

Тако говоре Шеки, Дејо и Роби. Легенде које су Звезди дале много, а ништа јој нису узеле. Али реч истинских легенди је одавно престала да се поштује у Љутице Богдана 1а.

Коментари / 0

Оставите коментар