Гацко: Страшна је била борба за живот

Више од 100 људи тренутно се налази на терену у Гацку и интензивно трага за несталим Слободаном Жарковићем, радником Рудника Гацко који је нестао јуче када је испао у ријеку Грачаницу из минибуса који је превозио шесторицу радника Рудника на посао.

Република Српска 03.12.2014 | 15:21
Гацко: Страшна је била борба за живот

Наиме, током преласка преко набујале ријеке Грачанице минибус је захватила бујица. Четворица радника су се спасила искочивши из возила у ријеку, док су Милетић и Жарковић нестали. Милетићево тијело је пронађено јутрос у ријеци, а спасиоци на терену се надају да ће убрзо пронаћи и Жарковића, објавио је Клиx.Зоран Влахо, члан Интервентне спасилачке службе Мостар, рекао је да су службе претражиле 30 одсто терена."Терен је веома тежак, вода је мутна и ништа се не види. Приморани смо да претражујемо на додир", рекао је Влахо.Ненад Иванковић из Спасилачког клуба Wолф из Фоче такође је рекао да терен отежава претрагу.

"Слаба је видљивост, а рониоцима проблем представља доста понора, али нећемо се макнути док не пронађемо друго тијело", казао је Иванковић.Спасиоцима су се јутрос придружиле и три групе по 20 радника који претражују врло тежак терен који се састоји углавном од густе шикаре. Потрага се одвија и ријеком Грачаницом уз помоћ гумених чамаца.Колеге несталог Жарковића страхују за живот свога пријатеља након што су у борби са надолазећом бујицом преживјели страшан шок.

"Још сам у шоку и не вјерујем да нам се ово дешава. Страшна је била та борба за живот, али смо се извукли у моментима надолазеће бујице. Када смо се спасили једино што ми је било на памети јесте да јаве мојој породици да сам жив", казао је Бранислав Милидраговић, радник који је преживио ову несрећу.Жарко Миличевић, један од мушкараца који се налазио у комбију када га је понијела бујица, истакао је како нема много да каже."Ово је велика трагедија. Све би се убрзо заборавило да није било жртава“, казао је Миличевић.

Чедо Филиповић је појаснио да је одмах видио да је немогуће комбијем прећи преко надошле ријеке и да је то сугерисао возачу, али га он није послушао."Рекао сам возачу да не иде даље преко воде пошто сам видио да је немогуће. Он ме није послушао и кренуо је даље. Комби онда није могао ни тамо, ни овамо. Покушавао је у рикверц али није успио. Аутоматска врата су била блокирана. Онда се комби наслонио на један браник и потом сам, ни сам не знам како, излетио из комбија. Упао сам у воду и вода ме носила око 350 метара. Три пута сам урањао, вода ме повлачила и онда сам се одгурнуо ногама од камење и приближио се обали. Колега који се ту задесио извукао ме је", казао је Филиповић.

Подсјећамо, возач комбија који је возилом кренуо преко набујале ријеке ухапшен је због сумње да је починио кривично дјело изазивања опће опасности.

Наиме, он је превезао минибус преко недозвољеног прелаза, умјесто мостом који се налази у близини.

Извор:Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар