Наставак борбе против криминалне приватизације

Радници пропалих фирми са подручја ТК, као и сваке сриједе, поново су се окупили пред Судом и Тужилаштвом ТК, да по ко зна који пут укажу на криминалну приватизацију фирми, као и на непроцесуирање оних који су за то одговорни.

Босна и Херцеговина 03.12.2014 | 11:30
Наставак борбе против криминалне приватизације

- Ово је крајње вријеме да тужилаштво почне радити свој посао. Већ је четврта година како смо предали документе по питању "Дите", ништа још нису урадили. Прије два мјесеца је опет долазила финансијска полиција и из фирме однијела море документације, а још ништа не рјешавају - истакнуо је Џевад Мехмедовић, предсједник Синдиката радника "Дите".

Нагласио је да им је Влада Тк-а, као и свима осталим радницима пропалих фирми, обећала социјалну помоћ, али да је то, како казе, из буџета демобилисаних бораца, а не од њих.

- Радници су у четвртак извршили притисак на власт блокирањем саобраћајница у Тузли. Обећали су нам социјалну помоћ за све раднике. Али, тај новац је из буџета демобилисаних бораца, то су неповратна средства која су била предвиђена за ову годину борцима. Пошто је медју нама радницима 70% бораца, Влада се извадила преко борачког - подвукао је Мехмедовић.

Радници су поручили да неће одустати од протеста све док правосудне институције не почну радити свој посао, као нити од својих основних радничких права.

извор: Аваз

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Синдјелиц

03.12.2014 10:46

Казу рогат-наорузан победјује сукатога- не наорузаног, Преварени радници овде нису смели доци празних руку, само мотка од лопова спасава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разлика у почетним условима

03.12.2014 11:53

Радници и остала раја, ви сте обичне крви а они су плавокрваши. Како то не схватате.

ОДГОВОРИТЕ