Јужни ток: Већи Руси и од Руса

Одустајање од пројекта “Јужни ток” забринуло је и политичаре у Српској. Милорада Додика који је у посљедњој посјети Русији утаначио све детаље око градње крака у Српској, није обрадобвала ова вијест, док у опозицији поручују да Српска никада није ни била спремна за овако велики пројекат.

Република Српска 02.12.2014 | 20:40
Јужни ток: Већи Руси и од Руса

Вијест да од пројекта Јужни ток нема ништа, изазвала је лавину реакција и у Српској. Милорада Додика није обрадовала вијест да крак гасовода неће проћи кроз Српску, али од вјере у градњу још не одустаје.

Вјероватно зато што је баш прије неколико мјесеци била друга прича. Милорад Додик и Жељка Цвијановић су у Русији у септембру договорили све детаље око начина градње крака гасовода у Српској. И најавили то као један од највећих пројеката Владе Српске.

Српска није била ни спремна за овако велики пројекат – поручује опозиција.

Економисти тврде да је штета у Српској ипак већ настала. Припреме за градњу крака су урађене, а самим тим плаћени и људи за тај посао. Одустајањем од Јужног тока, фирма РесГас губи смисао постојања, поручују економисти.

Јужни ток је пројекат гасовода који је требало у два крака да снабдијева Европу природним гасом из Русије. Од Бугарске, један крак је требало да иде кроз Грчку, а други кроз Србију, чиме би дио крака проплазио и кроз Српску. Русија је већ нашла алтернативу, нови гасовод према Турској, који ће замијенити транзит кроз Украјину.

(БН ТВ)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Семберац

02.12.2014 20:49

Ја тешке шпрдње браћо мила са овом двојицом маргиналаца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

УНУТРАСЊИ ДУГ

02.12.2014 20:57

НЕМА ПРОИЗВОДЊЕ, НЕМА ФАБРИКА... ГАС НАМ И НЕ ТРЕБА МИ СМО У КАМЕНОМ ДОБУ З'ДРВ'МА СЕ ГРИЈЕМО КАЗУ НЕКИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

одоше руси

02.12.2014 20:59

Увек сам тврдио да су нас Руси изиграли у историји само Додик није читао историју.Додик је у Бијељини постао лик за шалу ,,кад неког хоћете да понизите онда га питате да ти ниси СНСД ако поносито каже јесам ти га питаш а јел се богати зовеш Војин ту наступа тајац,,знате једини у историји који нису успјели никад освојити Бијељину су Алија и Додик ни војнички ни политички, сад је Додик пробао са Руским гасом ал изгледа да му русија дала цуцлу да сиса док не прођу избори па сад це он ту цуцлу пробат нама да сисамо продати повећањем цијене електричне енергије

ОДГОВОРИТЕ
Name

ситуација

02.12.2014 21:13

Кад је видио да је милокрад изабран на власт у републици српској, Путин је одмах одустао од градње гасовода. Додик и компанија не могу сада опрати десетине и стотине милиона марака преко тог пројекта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моке

02.12.2014 21:18

није вас нико изиграо. гасовод ионако није требао пролазити кроз рс. крак гасовода је ко и сљепо цријево- море постојат ал од њега нема неке фајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гинеколог

02.12.2014 21:23

Погледајте лице Жељке, почели су трудови..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо креативни економиста

02.12.2014 21:25

"Морамо да стимулишемо људе да се боре за посао и да раде, а не за социјална права која добију, а онда се `накачи` 500 хиљада људи на различите облике социјалних давања и јавне финансије", рекао је Додик и додао да је можда дошло вријеме да се уведе порез, па и одузимање земљишта на необрађено пољопривредно земљиште. Он је указао да има и земаља које су увеле порез и на нежење! Реце Додик и остаде зив. Да није трагицно, било би смијесно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

02.12.2014 21:49

Ја цијело вријеме говорим плина има само то неко треба платит ја мислим да путин казе пусти ову беду па они немају паре идем тамо ко има лову

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

02.12.2014 22:03

Какав "Јужни ток" и Српска. Нама не треба много плина. Тај исти можемо купити од Србије или Мађарске. Српска потроши плина за годину дана колико Минхен за једно јутро правећи јутарње кафе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Тереза

02.12.2014 22:51

сестро...ми немамо НИШТА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмарк

02.12.2014 23:04

Избори су брутално покрадени. Није могуће да је овај народ баш толика телетина да након свега, за ове опет гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смедеревац

02.12.2014 23:51

Говорио мени јос давно отац покојни .Дјете док ови владају,дрз се смедеревца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

03.12.2014 00:41

ЖЕЉКА СЕ ХИТНО ПРЕСТРОЈАВА СА ПРИРОДНОГ РУСКОГ ГАСА НА ФОТОЋЕЛИЈСКО СУНЧЕВО НАПАЈАЊЕ.... ВИДИ СЕ ДА ЈЕ "ПОЗЕЛЕНИЛА" ОД МУКЕ И СТРАХА... ЛАГАНО ДОБИЈА ХЛОРОФИЛ И ПОЧИЊЕ СА ФОТОСИНТЕЗОМ... Е ЖЕЉКА, ЖЕЉКА БОЉЕ ЈЕ БИЛО ДА СИ ДАЛА ОСТАВКУ ЗА ВРИЈЕМЕ ПОПЛАВА, МОГУЋЕ ДА БИ ТЕ РАДОЈЧИЋ ОСТАВИО НА МЈЕСТУ СЕКРЕТАРИЦЕ ШЕФА КАБИНЕТА... АЛИ АВАЈ, АВАЈ... А САДА ФОТОСИНТЕЗА И УЗЕМЉЕЊЕ НА ТАЧКИ ФОЧА ФОЧА

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

03.12.2014 01:54

Југославија је била тамница народа за националисте, шовинисте, клерикалце и вјерске фанатике, усташе, четнике и ту кољачку багру, за оне који би се богатили и нису исплаћивали плате, за оне који су сматрали да радници немају право на живот достојан човјека. Тамница је била и за ову данашњу политичку касту који су у тој држави били анонимуси и друштвени талог а данас су најбогатији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само мени

03.12.2014 02:15

Толико од наводне браце.када це се схватити да је путину пун дјеп његов највеци пријатељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

03.12.2014 06:03

Залимо ми у РС за гасоводом висе од Руса.Иако ни једна куца нема плин урадјен.А мозда це нам упаљаци поскупити?Или је неко вец био испланирао како милионе да стрпа у дзеп као и на ауто путу који види нигдје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

03.12.2014 06:09

Ми смо у рату имали слиган "теско оним кога Руси бране а Грци хране".Тако је и сада.Каква Русија каква пм.Први су побјегли са Косова.Бомбардовали су и нас и Србију Амери а Руса билило уво.Да смо којом срецом били бољи са Америма и Свабама гдје би нам био крај...Руси це за свој интерес матер оставити на циједилу а не нас у РС.Ми за њих и не постојимо..мрља на карти ниста.Кад нас воле нека уплате 200 милиона дуга за порез рафинерије сто су купили.Да не диземо кредите за пензије.

ОДГОВОРИТЕ