Рониоци трагају за несталим РиТЕ Гацко

За двојицом радника Рудника и Термоелектране (РиТЕ) Гацко, Слободаном Жарковићем и Милојем Милетићем, који се воде као нестали, након што се у набијалу ријеку Грачаницу преврнуо комби који их је превозио, трагају и рониоци специјалне јединице МУП РС-а.

Република Српска 02.12.2014 | 20:36
Рониоци трагају за несталим РиТЕ Гацко

Више стотина људи претражује обале ријека Грачанице и Мушнице, у дужини од 10 километара, у потрази за овим радницима.

Ради се о младим људима који су у гатачком руднику почели да раде прије три мјесеца.

Несрећа се догодила јутрос у 6.40 сати, приликом њиховог доласка на посао. Комби који је превозио шесторицу радника је, прелазећи набујалу ријеку Грачаницу, захватила бујица, а неки од радника су спас нашли искачући из возила у ријеку.

На мјесто догађаја је јутрос изашао и окружни тужилац, а извршни директор за рудник Срђан Миловић је изјавио да су у потрагу укључени и рониоци из Бање Луке.

"У потрагу је укључено више стотина радника, чета за спашавање, планинари и извиђачки одред из Гацка. Стигли су и рониоци специјалне јединице МУПРС-а из Бање Луке који ће претраживати корито", рекао је Миловић.

Запослени у РиТЕ Гацко су још у шоку након ове несреће и кажу да је набујала ријека носила све пред собом.  Горан Суботић је био један од шесторице радника који су се јутрос нашли у минибусу који је превозио раднике.

"Пошли смо у прву смјену на радна мјеста. Дошли смо до прелазнице која је без заштитне ограде, ушли смо у воду и нисмо могли ни напријед ни назад. Матица је понијела минибус, а ми смо скакали у ријеку тражећи спас. То је кратко трајало, нико се није надао. Видео сам раднике који трче, али је било немогуће помоћи", испричао је Суботић.

Бујица је била толико јака да је носила минибус "Југопревоза“ неколико стотина метара, који је накнадно, уз помоћ багера, извучен на обалу, објавио је портал "Моја Херцеговина".

Потрага за несталим радницима РИТЕ Гацко још траје.


Коментари / 0

Оставите коментар