Валентина - фудбалски вихор из Бијељине

Валентина Шакотић, фудбалерка бијељинског Радник Бумеранга, плени својим талентом и великом упорношћу. Већ са 18 година стигла до дреса сениорске репрезентације БиХ.

Република Српска 02.12.2014 | 10:48
Валентина - фудбалски вихор из Бијељине

Ако Валентину Шакотић, ученицу средње фармацеутске школе у Лозници, упитате ко су јој узори, она ће као из топа одговорити - Кристијано Роналдо и Алекс Морган. За Роналда нема ко није чуо, за Алекс само љубитељи женског фудбала. А Валентина фудбал обожава од малих ногу.

Валентина је, иначе, из Доњег Шепка, где је одмалена волела да гледа старије дечаке како пикају лопту. Њена љубав претворила се у страст, па је кренула и сама да игра фудбал. Са 18 година већ је стигла до дреса сениорске репрезентације Босне и Херцеговине. Данас је Валентина чланица екипе Радник Бумеранг из Бијељине, која се успешно такмичи у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Поред фудбала, бавила се и каратеом и стигла до црног појаса. Ипак, дража јој је била најважнија споредна ствар на свету, а таленат и упорни рад су гаранција да ће направити успешну каријеру.

"Откако знам за себе, гледала сам како дечаци играју на игралишту месног клуба Напредак у Доњем Шепку. Онда сам повремено и сама играла у петлићима, у мушкој екипи".

"Како сам стасавала, моја љубав према фудбалу је расла, па сам пре две године постала чланица бијељинског премијерлигаша. Имамо одличне услове за тренинг и такмичење, а све заслуге за рад клуба припадају Борису Станишићу, власнику Етно-села Станишић, на чијем терену тренирамо и играмо утакмице", рекла нам је Шакотићева.

Валентина игра на месту десног крила и десног бочног играча, а заслуге за њен фудбалски развој припадају тренеру Драгану Јевтићу.

"Валентина је једна од наших најбољих фудбалерки. Веома је талентована и амбициозна, па очекујем да ће да направи веому успешну домаћу и интернационалну каријеру", рекао нам је Јевтић.

Шакотићева је до сада наступала девет пута за репрезентацију Босне и Херцеговине до 19 година и одиграла квалификације за европско првенство. Против екипе Румуније била је стрелац једног гола.

"Мој највећи успех до сада је наступ за сениорску репрезентацију Босне и Херцеговине. Протеклог викенда смо играле пријатељску утакмицу са репрезентацијом Србије у Старој Пазови и изгубиле са 0:1. Мислим да смо биле равноправне, али нисмо искористиле своје шансе", рекла је Шакотићева.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пд

02.12.2014 10:09

Све похвале за ову дјевојку.

ОДГОВОРИТЕ