Мобинг у Дому пензионера Требиње

Радници требињског Дома пензионера поново се жале на директорицу те установе Дару Цвијетић, за коју тврде да врши мобинг, али и незаконито даје отказе и смањује плате.

Република Српска 01.12.2014 | 22:10
Мобинг у Дому пензионера Требиње

Радници требињског Дома пензионара већ двије године боре са за своја права, али њихова директорица Дара Цвијетић и даље не попушта.

Незадовољни радници жале се на незаконито смањење плате, мобинг и малтретрирање од стране директорице која је већ изгубила неколико тужби од запослених. Њихови апели републичким органима такође нису уродоли плодом, али како кажу неће попустити у својим захтјевима.

“Самовољно смањивање плате. Први пут је смањила 5,5 посто, послије тога смо се ми бунили а она нам је смањила 13 одсто. То је један од главних разлога. Други разлог је њено понашање према радницима. Понаша се као да је ово њена својина, као да је њено. Утиче на наше чланове синдиката, упорно води дисциплинске послове које вуче 6 мјесеци само зато што су активни у синдикату, покушава да их на крају истјера. Даје отказе људима, увлачи Дом у финансијске проблем. Већ двије тужбе је изгубила, а то су десетине хиљада мараца”, каже Лазар Бошњак, предсједник Синдиката Дома пензионера.

Бошњак тврди да их је директорица покушала увући у штрајк пред изборе како би их сврстала на неку од политичких страна.

“Пред изборе нас је свјесно увлачила у штрајк. Да би нас увукла, да би стали на једну страну политичку. Ми не идемо политички. Наших чланова има у свим странкама. Према томе овдје се не дие ништа политички, само она тако то свата. Вјероватно не зна наша директорица како је живјети са 450 марака јер она има додатна запослења јер ради додатно као профессор на факултету у Требињу, ради у РТРС као члан Управног одбора. Вјероватно има велика примања и не зна шта значи живјети са 450 марака”, додаје Бошњак.

А да се радници Дома пензионера налазе у тешкој ситуацији када су у питању њихова права потврдио је и предсједник Регионалног синдиката Драган Симовић.

“У Дому пензионера у Требињу имамо великих проблема са што се тиче уважавања интереса радника и мобинга над радницима. Предсједник синдикалне организације Дома пензионера Требиње и група људи, која је репрезентативан, значи синдикат већ двије године воде велику борбу за успостављање основних права радника у Дому пензионера и неће људи да напусте, односно истрајаће да остваре своја права која им нико не може одузети нити им је дао директор Дома пензионера нити им је дао та права нити им може узети. Они својим радом показују и залужују да су вриједни на свом радном мјесту”, тврди Симовић, предсједник Регионалног синдиката", каже Симовић.

Покушали смо добити изјаву и од директорице Даре Цвијетић али нам је она рекла да нема никакав коментар.

(БН ТВ)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Исправна директорица

01.12.2014 21:18

Ако вам смањује плате онда ради исправно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

02.12.2014 06:39

Нека незадовољни предју Славку у опстину тамо це им бити боље и нема мобинга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

02.12.2014 06:49

Овакав мобинг би позељеле хиљаде и хиљаде незапослених у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

дара цвијетиц

23.10.2015 10:52

Ова зена није нормална ,провјерено,има ли ико у требињу да је рекао несто лијепо за њу,психицки болесник,редовно је под терапијом др.Госпаве Црногорциц психијатра

ОДГОВОРИТЕ