Почела санација борачке зграде

У Кравици код Братунца данас је почела обнова дијела борачке зграде, у којој су 17. новембра изгорјела четири стана, док је преосталих осам девастирано приликом гашења пожара и прокишњавања.

Република Српска 01.12.2014 | 16:41
Почела санација борачке зграде

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је новинарима да је средства за ту намјену од 114.000 КМ обезбиједила Влада Републике Српске, која је власник тог стамбено-пословног објекта.

"Представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите и Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске одмах су након пожара понудили помоћ за санирање штете и обезбјеђивање алтернативног смјештаја за породице које су остале без крова над главом", рекао је Млађеновић.

Он је истакао да је општина обезбиједила за четири породице алтернативни смјештај и новчану помоћ по 500 КМ.

"Осим тога, Црвени крст ове општине обезбиједио је пакете хране, постељине и посуђа за свих 12 породица из те зграде", рекао је Млађеновић.

Вујадин Савић, власник братуначког предузећа "Прогрес" које изводи радове на овом објекту, каже да ће за десетак дана поставити кровну конструкцију и покрити објекат.

"Затим ћемо наставити са унутрашњим занатским радовима, које ћемо завршити за два мјесеца и до краја јануара идуће године станови ће бити усељиви", најавио је Савић.

Пожар у борачкој згради избио је у стану Божане Милошевић из којег се ватрена стихија брзо проширила на кров и остале станове у поткровљу.

Причињена је велика материјална штета, али није било људских жртава, јер су станари спасени брзом интервенцијом мјештана Кравице и братуначких ватрогасаца.

Коментари / 0

Оставите коментар