И ова седмица без снијега

Временска прогноза за Републику Српску показује да ће прва седмица децембра проћи без снијега, али не и кише, које ће на југу бити 70 до 100 литара по метру квадратном. 

Република Српска 01.12.2014 | 15:40
И ова седмица без снијега

На сјеверу и сјеверозападу очекују се падавине од 20 до 40 литара по метру квадратном, а на истоку од 15 до 35, рекао је метеоролог Драшко Рудан.

Сутра ће у Српској киша бити интензивнија на југу, југозападу и југоистоку, а слабија у осталим крајевима. Највиша дневна температура биће од четири до 11, на југу до 15 степени Целзијусових. У сриједу и четвртак, 3. и 4. децембра, очекује се хладније и тмурно вријеме мјестимично са маглом током већег дијела дана. На југу ће бити суво уз сунчане интервале и промјенљиву облачност.

Највиша дневна температура биће од четири до осам, на југу до 15 степени Целзијусових. У петак ће киша најприје падати на југу, а током дана прошириће се и на остале крајеве. Дневна температура биће од седам до 11, на југу до 15 степени Целзијусових. И за викенд ће бити облачно са кишом. Данас је у Републици Српској облачно вријеме са кишом и обилнијим падавинама уз пљускове са грмљавином на западу и југу. У протекла 24 часа на југу Српске забиљежене су обилне падавине и то у Билећи од 157 литара по метру квадратном, Требињу 110, те Чемерном 28 литара по метру квадратном.

Коментари / 0

Оставите коментар