Затвореници могу и без надзора

Казнено-поправни завод /КПЗ/ Требиње једина је установа овог типа која нема заштитну ограду, али никада није забиљежен ниједан случај бјекства, рекао је данас директор КПЗ Требиње Славиша Јанковић поводом обиљежавања крсне славе Милосрдни Самарјанин.

Република Српска 30.11.2014 | 16:03
Затвореници могу и без надзора

Јанковић је појаснио да Привредна јединица Пударица, која послује у саставу КПЗ Требиње, има фарму свиња на којој успјешно ради пет осуђених лица.

Он је напоменуо да су и остали затвореници ангажовани на разним пословима, од радова на реконструкцији школа, болница и домова здравља, до печења хљеба и прављења пецива, а омогућено им је и бављење спортом.

"У нашој установи је створена таква клима да затвореници могу да раде и без надзора", каже Јанковић и додаје да су и услови боравка у посљедње вријеме знатно побољшани.

Јанковић је истакао да су, захваљајући Влади Републике Српске која је издвојила око 150.000 КМ, прије неколико мјесеци реконструисане просторије КПЗ Требиње, чиме је проширен капацитет објекта на јужној
страни за 30 одсто.

"Капацитет у нашој установи, која функционише од 1992, сада је 100 мјеста", каже Јанковић и изражава наду да ће се изнаћи средства и за друге планиране радове попут заштитне ограде, те за приступни пут и спратни дио.

КПЗ Требиње је установа полузатвореног типа и налази се у урбаном дијелу града, а у њој је предвиђено одслужење казне затвора до три године, мада, како истичу одговорни, има и оних осуђених на пет, 10 и
више година затвора.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Један без перспективе

30.11.2014 15:12

Ето и мене

ОДГОВОРИТЕ