Наранџасто упозорење: Сутра обилније падавине

Федерални хидрометеоролошки завод издао је наранџасто упозорење за 1. и 2. децембра када се очекују обилније падавине на југу и југозападу Босне.

Босна и Херцеговина 30.11.2014 | 19:50
Наранџасто упозорење: Сутра обилније падавине

Очекивана количина падавина је од 15 до 50 мм, локално и више од 50 мм, саопштено је из Федералног хидрометеролошког завода БиХ.

У понедјељак ће у Репубици Српској и осталом дијелу БиХ бити облачно вријеме са кишом, а понегдје уз кишу могући су и пљускови са грмљавином, а на планинама са сусњежицом или снијегом. Интензивније падавине очекују се у Херцеговини и југозападним подручјима.

Очекивана количина падавина у току 24 х: у Херцеговини и југозападним подручјима од 15 до 50 мм,
локално и више, а у осталим дјеловима од 10 до 25 мм. Вјетар у Босни бит ће умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини умјерен до појачан јужног смјера.

Јутарња температура износит ће од 4 до 8, на југу до 12, а највиша дневна температура од 7 до 14, на југу до 18 ступњева.

У уторак се у Репубици Српској и осталом дијелу БиХ очекује облачно вријеме са мјестимичном кишом, на планинама је могућ слаб снијег. Нешто више падавина очекује се на југу и југозападу земље.

Очекивана количина падавина у току 24 х: у Херцеговини и југозападним подручјима од 10 до 25 мм. Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера.

Јутарња температура кретат ће се од 2 до 6, на југу до 11, а највиша дневна температура од 3 до 8, на југу до 16 ступњева.

У сриједу ће Репубици Српској и осталом дијелу БиХи бити претежно облачно вријеме са могућом слабом кишом мјестимично, а на планинама је могућа сусњежица или слаб снијег.

Јутарња температура износит ће од 2 до 7, на југу до 11, а највиша дневна од 4 до 10, на југу до 16 ступњева, саопћено је из Одсјека за анализу и прогнозу времена Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар