Мубарак би могао бити раније ослобођен

Бивши египатски предсједник Хосни Мубарак могао би раније да буде пуштен на слободу, пошто је одслужио двије трећине затворске казне по оптужби за корупцију, саопштио је данас његов адвокат.

Свијет 30.11.2014 | 14:06
Мубарак би могао бити раније ослобођен

Мубараков адвокат Фарид ал-Диб рекао је да би 86-годишњи Мубарак могао да буде раније пуштен из војне болнице гдје служи казну.

"Мубарак је већ одслужио двије трећине казне, када се узме у обзир вријеме које је провео у притивору од хапшења 2011", рекао је Ал-Диб.

Он је додао да би на основу недавног правног амандмана, пуштање на слободу је могуће по одслужењу двије трећине казне.Египатски суд одбацио је јуче оптужбу за убиство против Мубарака због погибије демонстраната током протеста 2011.

Суд је ослободио Мубарака и оптужби за корупцију приликом извоза гаса у Израел, али он остаје у затвору гдје служи трогодишњу казну затвора због корупције у другом, одвојеном случају.

Одлука суда да ослободи Мубарака оптужби за убиство изазвала је гњев његових противника, а око 1.000 људи изашло је на централни трг у Каиру како би протестовало против владе.

Полиција је употребила сузавац да растера учеснике протеста, на којима је дошло до сукоба, у којима су две особе изгубиле живот, а девет је рањено, према најновијим подацима Министарства здравља.

Најмање 85 људи је ухапшено, а четири особе су задржане.

Коментари / 0

Оставите коментар