ПЛ: МЈ лако, побједи и Ливерпул!

Фудбалери Арсенала славили су у 13. колу Премијер лиге на гостовању Вест Бромвич Албиону са 1:0 голом Данија Велбека који је прекинуо лошу серију од два пораза у националном шампионату, док је Ливерпул прошао кроз невероватну муку како би остварио тријумф против Стоука са 1:0. Манчестер јунајтед није имао проблема против Хала пошто је славио са 3:0.

Фудбал 29.11.2014 | 18:25
ПЛ: МЈ лако, побједи и Ливерпул!

Ливерпул је нападао свим силаман против Стоука, али једноставно лопта није хтела у гол, као да је голман Стоука Беговић зачарао мрежу. Три невероватне прилике у првом полувремену нису успели да реализују Стерлинг, Кутињо и Хендерсон, а иста прича се наставила и у другом делу игре, али џаба, домаћин није могао да погоди.

У 85. минуту је коначно дошло олакшање за све црвене присутне на трибинама Енфилда, али је и тај једини гол дошао после велике муке домаћих фудбалера. Стигао је центаршут који је искористио Рики Ламберт који је погодио пречку, а онда се лопта вратила на пет метара на коју је натрћао Глен Џонсон, те је главом убацио у мрежу, али и зарадио посекотину због које је био ван игре неколико минута.

Колико је тренеру Ливерпула Брендану Роџерсу било стало до три бода у овом дуелу, говори то да је у 88. минуту из игре извукао Кутиња, а уместо њега убацио дефанзивца Ловрена који је подебљао бедем. И поред тога, Стоук је преко Кркића имао велику прилику после његовог волеја, али је на крају остало минималних 1:0.

Није све најбоље кренуло по играче Арсенала на "Хоторнсу", јер је у 23. минуту игре Наћо Монреал морао да напусти игру због повреде, а уместо њега на терен је ушао Киран Гибс. ВБА није упео да на свом стадиону држи лопту више у својим ногама, а упутили су само један ударац у оквир гола, па је било скоро немогуће да славе против "тобџија".

Са друге стране, Арсенал је играо сигурно, за препознатљивим пасовима, а награда за велики труд стигла је у другом полувремену, тачније у 60. минуту када је Санти Казорла прошао по левој страни и упутио центаршут на неких седам метара од од гола домаћина где се нашао Дани Велбек који је главом одлично реаговао и савладао голмана Фостера.

Реакција Вест Бромвич Албиона морала је да буде хитра, па је тренер Алан Ирвин у размаку од 65. до 76. минута убацио три, што нападача, што офанзивна везна фудбалера, али то није дало резултата, те је гост из Лондона са собом однео читав плен.

Манчестер јунајтед је приказао једну веома добру партију против Хала, иако је у 16. минуту буквално угурао лопту у мрежу после два покушаја Крис Смолинга који је на крају успео да постигне погодак, а гол технологијом је утврђено да је лопта прешла црту.

Три минута пре краја првог полувремена лопта је стигла до десног угла казненог простора Хала где је скочио Мата, а онда је Ван Перси дао повратни пас за Вејна Рунија који је погодио леви угао за 2:0. Иако ове сезоне није приказао ни делић игре коју је демонстрирао прошлих година, Робин ван Перси је, после асистенције код другог поготка, примио пас од Ерере, пробацио лопту кроз ноге штоперу Хала, а онда са 16 метара затресао мрежу у горњем левом ћошку.

Ипак, Јуњатед није могао без пеха, јер је при самом почетку утакмице повреду зарадио Анхел Ди Марија којег је у 14. минуту заменио Ерера.

Премијер лига, 13. коло:
Субота:
ВБА - Арсенал 0:1 (0:0)
(Велбек 60)
Барнли - Астон Вила 1:1 (0:1)
(Ингс 87 - Кол 38)
Ливерпул - Стоук 1:0 (0:0)
(Џонсон 85)
Манчестер јунајтед - Хал 3:0 (2:0)
(Смолинг 16, Руни 42, Ван Перси 66)
КПР - Лестер 3:2 (2:1)
(Морган 37а.г, Фер 45, Остин 73 - Камбијасо 4, Шлуп 67)
Свонси - Кристал Палас 1:1 (1:1)
(Бони 15 - Јединак 25)
Вест Хем - Њукасл 1:0 (0:0)
(Крисвил 56)
18:30 Сандерленд - Челси
Недеља:
14:30 Саутемптон - Манчестер сити
17:00 Тотенхем - Еверон

Коментари / 0

Оставите коментар