Васић признао да није било вјештачења

МУП Српске прво је саопштио да је утврђено да је спорни аудио снимак на којем предсједница Владе Жељка Цвијановић говори о куповини посланика монтиран и да је поднесена пријава Специјалном тужилаштву због неовлаштеног снимања и праћења премијера.

Република Српска 29.11.2014 | 22:18
Васић признао да није било вјештачења

Медији су тада остали ускраћени за детаљњије информације око начина на који је МУП за само један дан дошао до таквих сазнања. Директор полиције десетак дана касније открива да се истрага води и да иде у више праваца.

У МУП-у након што су саопштили да је снимак монтиран нису жељели одговорити да ли је снимак вјештачен и како. Такво питање добили су из наше редакције 19. новембра. У полицији и даље не знају шта да конкретно одговоре на тему вјештачење аудио снимка.

Директор полиције чак појашњава како није битно да ли је снимак вјештачен или не.

Одговоре о томе да ли је снимак вјештачен и ко је првобитно утврдио да је снимак монтиран и даље чекају у Транспаренси интернашналу. Од МУП-а су тражили да им достави анализе вјештачења. Узалуд.

Драган Чавић предсједник НДП-а тврди да полиција својим дјеловањем прикрива криминал и да надлежне институције неће провести никакву детаљну истрагу јер знају до кога би она довела и шта би утврдила.

Драган Чавић поднио је кривичну пријаву против Н.Н. лица бањалучком Окружном тужилаштву под сумњом примања и давања мита у случају аудио снимак и куповина посланика.

Извјештај Специјалном тужилаштву али због неовлаштеног снимања премијера поднио је МУП Српске.

(БН ТВ)

 

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

удбас

29.11.2014 15:49

Бајин дозивотни директор мупа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

29.11.2014 15:57

Лезе и замуцкује ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

29.11.2014 15:59

Није ми јасно како ови остли политицари јос нису свјесни да је муп-рс под директним утицајем додика и снсд-а. Каоо и сипа тако да се од њих нема ста оцекивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди Амин

29.11.2014 16:00

Све Републичке установе,институције и агенције су под Бајиним патронатом срозане до дна.Толико непрофесионализма нема нигдје на кугли земаљској.Основна им је улога да заштите режим.Челни људи полиције(Јовичић) гледају народ у очи и лажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

29.11.2014 16:03

Није увјезбао прицу.Не иде му да лазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.11.2014 16:17

Баш сам се изненадио! Вјештачење није потребно и није битно која је друга особа. Јасно се чује у комаду шта је ова рекла. Њу човјек не може зауставити јер јој нису уградили дугме за гашење. Све је то иста банда, каква полиција...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац МУП-а РС

29.11.2014 16:20

Овај МУП је политичка институција којом владају кадрови не по стручној и профеионалној линији како би иначе то требало да буде, већ по политичкој линији. МУП-ом владају тајкуни из СНСД-а а основни задатк МУП-а је да штити криминал који почине челници ове странке. Кадрови ове полицијско-политичке институције су постављени по политикантској линији. Већина командира је постављена на то мјесто зато што су подобни да обављају прљаве послове. СНСД-овцима се масовно повлаче прекршајне пријаве а кривична дјела која они почине се настоје кроз папирологију учинити беззначајним. Највећи криминал је саобраћајној полицији РС. То су друмски разбојници на путевима РС. Највеће зло за саобраћајног полицајца је када прекорачиш брзину 10-20 преко, док камиони дроге, нелегалне робе, стоке, кафе, цигарета, алкохола итд крај њих пролазе. командири ових станица глуме некакве поштењачине а ако имало завирите у нијихов рад видјет ћете какво је њихово поштење у које се куну. То је МУП који је приватна институција СНСД партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

профа

29.11.2014 16:33

Xа, xа, ха која комедија и сатира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

29.11.2014 16:41

Боји се додика па морс и муп да ради како додик и његове присталице раде а све је то истина и у федераци и р.српској лопови су остали на властима а нород нек и опет трпи цетри године то нама итреба свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

гојко

29.11.2014 16:57

Јест мени вас зао. Додик јос није ни преузео власт,а ви као откривате некакве афере...полако имате јос цетири године

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

29.11.2014 16:58

Гојко бре буди цовек поднеси оставку немој висе да брукас родни крај ,довољно је сто то цини министар Тегелтија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

29.11.2014 17:25

Истрага није заврсена,вјестацење снимка није радјено али је подигнута оптузница против НН лица ха ха Па како си подигао оптузницу а истрага није заврсена побогу брате?Ко води МУП није ни цудо сто нису низаста

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

29.11.2014 17:39

МУП РС-а а нароцито УКП је пример класицне корумпиране институције.То је јад и беда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

29.11.2014 17:41

Полиција као поднијела кривичну пријаву тужилаштву због објављивања монтираног снимка, а нису још утврдили да ли је снимак монтиран или је истинит?!?! Знају они врло добро да је аутентичан - отуда и ово Васићево ''извлачење''... СДС-у це у новом сазиву СМ-а припасти 3 министарска мјеста. 1. Инострани послови 2. Безбједности 3. Правде Мотива за рад има на претек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жалосно

29.11.2014 17:45

За полицајца МУП-а РС Жалосна је ова твоја прича, и говори много о теби као полицајцу, ако си полицајац.Јадан не био и ти си дио ове структуре у којој хљеб једеш. Ако си поштењачина ухвати се у коштац и јавно проговори. Кад је у питању процесуирање кривичног дјела све је у надлежности тужилаштва и суда.Вјештачења налаже надлежни тужилац а не Гојко, Мирко и било ко из полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народни посланик

29.11.2014 17:58

доживотни ће на доживотну

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

29.11.2014 18:07

Бице битно кад се дигне кука и мотика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник Полиција

29.11.2014 18:08

Људи ја мислим да је највећа јад и биједа Зворничка СЈБ. Ја лично мислим да је највећа корупција и криминал у овој станици. Овдје се све нешто испод жита замотава, у ЦИПСУ влада класично торбарење-са торбама се завршавају папири, Зворнички командири увезали се са газдама иначе разним полтичким тајкунима па умјесто да гањају те криминалце они ударили репресију по полицији - па се иживљавају на њима на најгори могући начин. Када зворнички полицајац казни неког зворничког газду одмах је ту командир да газду заштити а полицајца прогласи кривим за свој рад. Ово вам је жива истина Зворничке полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

29.11.2014 18:11

У лажи су кратке ноге. Изјави наш врли министар, исти дан кад је објављен снимак, да је исти монтиран.А вјештачење снимка ни до данас није урађено.Шта ће полтрон кад му је лакташки лопов тако наредио. А, иначе , нема министар времена он намјешта тендере у Угљевику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Жалосног

29.11.2014 18:16

Проговорити се несмије јавно ништа у МУП-у. То ти из искуства кажем. Ко год је јавно проговорио и побунио се против криминала или корупције завршио је своју радну каријеру. Једина свијетла тачка су овакви форуми на којима као анониман грађанин можеш јавно дати своје мишљење. Наш МУП је политичка и приватна институција. Ту нема струке, знања, ту је политика главни фактор. А пошто си ти "Жалосниче" један од ових из МУП-а којем ова прича не годи, нажалост али ћеш се морати помирити с тиме да се о томе има право јавно изнијети критика и поштовати слобода јавне мисли. Било ти мило или драго цркни или пукни. Живјела БН ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

29.11.2014 18:19

Одгледао сам дневнике к3тв и атв и ни на једноме није ориказано питање новинара ТВБН-а о томе дали је изврсено вјестацење смимка.Како изостављање само дијела интервјуа мозе да завара јавност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.11.2014 18:49

Ови Васици су тески полтрони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.11.2014 19:06

Коме није јасно да је спорни снимак аутентицан и да није монтиран, тај има озбиљан проблем с мозгом. Снимак није монтиран и то це вам реци сваки аудио видео монтазер, а такви постоје на свим телевизијским станицама. Изјава директора полиције потврдјује корупцију и вриједја просјецну интелигенцију сваког градјанина. Ово је за СИПУ и висе институције. На основу цега је министар Јовициц изјавио да је снимак монтиран, ако није обављено никакво вјестацење? Просто питање, и јос простији одговор. Не знам да ли опозиција има право да трази истрагу од европске организације или органа који се баве сузбијањем корупције. Ако имају право, не знам ста цекају, и засто се ослањају на корумпирани муп у овој корумпираној земљи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера

29.11.2014 19:19

Додиков пијун криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

за залосног

29.11.2014 19:46

Прво да би тузилац налозио вјестацење неко из мупа треба да трази наредбу.Ти си цуо да негдје грми али незнас отога ниста.Од Васица некад постеног полицајца док је радио у Ктц-у ста остаде дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвер

29.11.2014 20:03

МУП РС слуге и вјерни поданици СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање за директора Васица

29.11.2014 21:19

Обецао си прије годину дана да цес отјерати оне инспекторе из бањалуцког ЦЈБ који су умијесани са зеленасима у акцији Кнез 2.Цаст постеним инспекторима!Уколико директор цита ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

29.11.2014 22:32

Све нам је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цудо

29.11.2014 22:35

папци су цудо ојаду забависе све.нико ову аферу папак немозе расплес,само заплитање.папци изроди народа најгора сорта икада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ник Рајдер

30.11.2014 00:29

За Залосно: Плици си од потока после сусе. Коме да се јави,коме да се обрати,коме да проговори? Зар јос јадан посао да изгуби? Мозда је он и проговорио својим сефовима у цетири зида,али ста је било даље то и сам знас само се правис блесав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

30.11.2014 06:23

Смијешно, једино што је монтирано јесте влада куповином посланика. А куповину посланика потврђује тај снимак, нека Додик објасни како се могао монтират разговор о куповини прије саме куповине. Неко бацао грах? Оно што се десило, односно два купљена посланика су само потврда да тај разговор није монтиран јер се управо о томе причало. Престаните да варате и лажете народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки СББН

30.11.2014 08:11

Браво Гојко.... Овако де подизе повјерење народа у полицију. То је највеца криминална организација у Републици Српској. Због тебе и таквих. Колико је полицајаца постених који се не смију јавити нити имају коме. Одмах иде да поздравља бандеру. Сјецас ли се Гојко полицајца који је рекао да нема горива у ауту, да оде до продавнице да купи пице, кад их је Додик цастио за славу? Знас ли како је заврсио и гдје? Цовјек је само рекао истину. Да МУП Републике Српске после 20-ог у мјесецу нема за горива аута да наспе. Тај полицајац је деградиран и пребацен у прасинара у Трну. Мој Гојко. Ми хоцеми дрзаву? С ким? С тобим таквим лоповима који сами знате лапрдати? Ви неспособњаковици нас не би одбранили од ватрогасаца неке нормалне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родбина и пријатељи

30.11.2014 13:40

Васићу, објелодани ко је убио Благојевића и Милана Вукелића и ко је шеф градјевиснке мафије у Бањалуци. У супротном, саучесник си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАМО СУТРА

30.11.2014 16:42

Браво за родбину и пријатеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО

30.11.2014 17:47

КАКАВ МУП РС КАКАВ ВАСИЦ. ВЈЕСТАЦЕЊР ИДЕ У ИНОСТРАНСТВО А ПОСЛЕ ЦЕ БИТИ БЈЕЗ ТЕ НОГЕ УС..ЛА ВАС Г..ИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

30.11.2014 18:36

А ста то људи из Европе не нају о Додику и његовој екипи, и досад нису ниста ни покусали, сад је на реду силовање разума овог народа.

ОДГОВОРИТЕ