Мурић: Ово је највећи дерби на свијету!

Кошаркаш Партизана Едо Мурић изјавио је за “Вечерње новости” да је дерби са Црвеном звездом можда и највећа утакмица у Европи и свету.

Кошарка 29.11.2014 | 15:30
Мурић: Ово је највећи дерби на свијету!

“Не морамо много да причамо о утакмици сезоне за два клуба - дербију, можда највећем у Европи, свету”, каже Мурић.

Две највеће српске екипе састаће се први пут ове сезоне, а тај меч на програму је у недељу од 19 часова.

‘Црвено-бели’ држе чело табеле АБА лиге са максималним скором из девет утакмица, док је Партизан на шестом месту са скором 5-4.

“Звезда игра одлично, такође пред својим навијачима. Али, кроз историју се показало да све то може и да направи одређени притисак. Несумњиво ће бити тешка утакмица, надам се и атрактивна, у којој сваки од тимова има шансе. Жељу за победом морамо да покажемо на терену, да се потрудимо да што дуже будемо у ‘активном’ резултату и на крају, ако нам се укаже прилика, да тријумфујемо”, додао је словеначки кошаркаш.

Мурић је у репрезентацији био саиграч са Јаком Блажичем, али ће овога пута бити противници.

“Јака ми је причао колико је ова утакмица посебна, какав је осећај када атмосферу удахнете са паркета. Игра одлично ове сезоне, у последња два меча је можда најбољи играч Звезде и уз Бобија Марјановића највећа опасност. Звезда игра сјајно, форсира чврсту одбрану, можда најбољу на старом континенту, док ми из меча у меч подижемо форму. Потрудићемо се да направимо искорак унапред”, закључио је Мурић за “Новости”.

Коментари / 0

Оставите коментар