Додик позвао СДА у власт Српске, али они њега неће у власт БиХ

Сједница Предсједништва Странке демократске акције (СДА) почела је јуче послијеподне у Сарајеву, а на дневном реду је, између осталог, требало да се нађе Информација о имплементацији изборних резултата.

Босна и Херцеговина 28.11.2014 | 21:26
Додик позвао СДА у власт Српске, али они њега неће у власт БиХ

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић је прије сједнице казао новинарима да су имали састанак са Демократском фронтом (ДФ), "тако да се иде у оно што је раније договорено, по ранијим принципима“.

"Са ХДЗ-ом имамо одраније договор. Такође, идемо све комплетно, паралелно", казао је Изетбеговић.

Додао је да се у овој седмици видио и са Драганом Човићем, а "јуче смо се видјели као двије радне групе, ДФ и СДА".

Упитан хоће ли предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић без Милорада Додика пристати да уђе у власт, Изетбеговић је казао да што се тиче Човића, то је питање за њега.

"Оно што је он мени казао јесте да они неће бити кочница ничему, дакле нити ће успоравати нити ће заустављати процесе у БиХ. Допустиће да се они одвију како треба. Према томе, ја рачунам са ХДЗ-ом и за државну власти и за федералну и за кантоналне нивое, свуда гдје има Хрвата у скупштинама. Према томе, ја не видим да ће бити проблема", казао је Изетбеговић.

На новинарско питање каква ће бити позиција СНСД-а у Савјету министара БиХ, уколико коалиција "Домовина" уђе у Владу Републике Српске, Изетбеговић је казао да ће у Савјет министара БиХ ићи онако како су рекли, са Савезом за промјене.

"Ако 'Домовина' уђе, а видјећемо да ли ће, прије свега да ли смо добродошли, имамо ли позив да уђемо од ових који формирају власт, а мислим да би било и за њих и за нас добро да уђемо, ми ћемо бити ту један стабилизацијски фактор. Сигурно ћемо се трудити да све ствари у БиХ на свим нивоима што боље функционирају, да ова ситуација у којој живи народ већ одавно почне на боље да се мијења", казао је Изетбеговић.

Ми ћемо, истакнуо је он, ићи са Савезом за промјене, дакле не са СНСД-ом, на државном нивоу.

Извор: Кликс

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

мИЛА

28.11.2014 06:33

НЕЋЕ МОЋИ ДУГО НИ ДОДИК. СВЕ НАМ ПРОПАДА, ПРИВРЕДА УНИШТЕНА, БАНКЕ ПРОПАДАЈУ, СВЕ МАЊЕ РАДНИХ МЈЕСТА, СВЕ ВЕЋИ КРИМИНАЛ, КУПОВИНА ПАПАКА ЗА СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ ИТД ИТД...НАРОД СВ Е СИРОМАШНИЈИ, А БАР У РС ПОЛИТИЧАРИ СВЕ БОГАТИЈИ. Д О К Л Е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

28.11.2014 06:45

Средице Миле и Бакира,наумио је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

28.11.2014 07:25

Ста нам раде Миле и Бакир а ми само гледамо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

28.11.2014 07:47

На крају свугдје у БиХ , осим у западном дијелу Херцеговине јер мислим да зиве лијепо , це бити социјални бунт ! " Боре " се за власт , а касе празне ! У Тузли се поцело " крцкати " , управо та СДА је нанијела зло Тузли као нико никада ! Лицно мрзим зелену боју због њих , јуцер као зецеви се упласили ови из СДА у Тузли , у Тузли це врло брзо пасти крв бојим се да сам у праву ! Има несто лијепо у свему овоме : Босњаци мрзе Босњаке , Срби мрзе Србе , Хрвати су махом сви ухљебљени , у Тузли 80 % запослених у банкама Хрвати , тако да је криза најмања код њих ! Мислим да це избити револуција , коју " наси политицари " неце моци каналисти у рат као 1992 . , да себе извуку !Да има посла у Лопарама преселио бих се јер ми је свеједно гдје да зивим , вец хоцу да зивим !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор мила

28.11.2014 08:04

Е моја Мила, тако причају већ педест година сви и увек све исто, само се лаје (тако као ти), а каравани пролазе, издржаће он дуже него ти у то буди сигурна, џаба се нервираш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики мики

28.11.2014 08:11

Додика треба скинит из владе.јер он унистава БиХ.и остале бандите и преваранте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фритз

28.11.2014 08:48

Ха, па ено је Црна Гора све распродала, и руднике и фирме и поште, и дио Електропривреде, сада ће ићи на 100%, и ено га Ђукановић, још се држи. Могао би тако и Додик. Само се надам да неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лорд

28.11.2014 08:55

Нећеш Миле у власт БиХ, џаба ти што си постап самурај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

28.11.2014 10:54

Демократска фронта се данас огласила саопћењем за јавност наводећи да Коалиција "Домовина" неће у власт с СНСД-ом, односно с Милорадом Додиком у РС-у, како се говорило протеклих дана. клиx.ба

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

28.11.2014 12:18

Жељка Цвијановић ће бити ухапшена, Пресједник Владе РС, толико о дестабилизацији РС, за коју је крив искључиво БАЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полако

28.11.2014 17:51

Само полако, власт БХ не зависи од СДА него управо од Додика који има 3 у Дому народа и блокираће све покушаје СДС и припадака да развласте РС а ради враћања браћи муслиманима за гласове које су добили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Едо Слатина

28.11.2014 17:52

Како тврдиш да је СДА нанијела зло Тузли и то казес ЛИЧНО а свака чак и будала зна да је од рата увијек СДП био на власти у Тузли и да никад СДА није владала Тузлом !!? Такођер је СДП имао власт у Тузланском Кантону у задње 4 године и бас тад су наступиле оне паљевине и демонстрације. Боље ти је да мрзиш црвену боју, комунистичку и СДП-ву боју него зелену и СДА јер СДА није имала ништа с Тузлом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чији ли си ти?

28.11.2014 18:47

ре ннн Срби не кажу "саопћењем"!СИКТЕР!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

28.11.2014 20:02

Желим да се Тузла, као град, општина и Кантон, или припоји Републици Српској, или да постане дистрикт, или у најгорем сценарију, да постанемо држава за себе, јер преко наших леђа сви се преламају. Срби - добродошли сте у Град Соли, вјечног зрна соли, и Тузлаци чувају своје, и вјера и религија никад није била звијезда водиља Тузле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

студент

29.11.2014 06:05

За стање у БиХ,па самим тим и у РС криви су највисе борци и омладина.Па зар се они не могу организовати,а онда зна се како се долази до нове власти.Власти и слободе имас онолико колико је просудите како освојис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самосталност

29.11.2014 10:36

Тузлак@ Срби добродосли у Тузлу!? Као на поцетку рата кад је "социјалдемократска" Тузла муцки побила онолике младице ЈНА у повлацењу. Залосно је сто без стида писес такве поруке, јос залосније сто си добио оволико плусева. Јесам против Додика и пљацке, али то не знаци да сам за "умјерену" Тузлу. Гласали против заједницке дрзаве (СФРЈ)? Побили војнике ЈНА? Сиктер! Против СНСД пљацкаса и зесце против "добронамјерних" комсија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

29.11.2014 11:42

@самосталност Док год ти гледаш на моје дједове и прадједове из тог периода као елемент сигурности, онда ни ја сам нисам добродошао у Тузли. Ако су они били сепаратисти, ја дефинитивно нисам, јер пуна нам је капа свега. Тузла је била најбољи примјер мултиетницности у БиХ, па и данас је остала. Признајем, има доста "насељених" елемената који сте сами ви протјерали, и наравно, недостају српски "протјерани" елементи које смо ми протјерали, а који су вијековно били у Тузли. С тога, свако има прилику за нови поцетак и окретање нове странице. Добро досао у Тузлу свако са добрим намјерама, а Бијељинци то најбоље знају, и Зворницани.

ОДГОВОРИТЕ