Рафа: Тешко се понавља 2013.!

Рафаел Надал вратиће се почетком 2015. године после повреде, али сматра да неће моћи да понови успехе из 2013. године.

Тенис 27.11.2014 | 19:05
Рафа: Тешко се понавља 2013.!

Тада се Шпанац такође вратио после паузе, тада још дуже, и освојио је Ролан Гарос, а затим и Роџерс куп, Синсинати и УС опен.

“То је била магична година. Неће се поновити. Сада сам две године старији, али даћу све од себе како бих се вратио на врх“, рекао је Надал.

“Ове године имао сам много различитих проблема – прво леђа, затим ручни зглоб, а онда и слепо црево за крај. Зато ми је први циљ за 2015. годину да се не повредим“, додао је Надал.

Федерер је са Швајцарском освојио Дејвис куп, а Надалу је то до сада пошло за руком четири пута. Ипак, каже да његово време полако пролази.

“За мене је одувек била велика част да представљам Шпанију, али више немам 20 година, имам 28 година и то је реалност. Требало би да дође нова генерација која ће да замени нашу. И ми смо се суочавали са тешкоћама, али смо излазили као победници. Нормално је да играч има више физичких проблема како постаје старији. Не знам још да ли ћу играти у Дејвис купу, тек је новембар, а ја нисам ни почео да тренирам“, каже Рафа.

Надал је у каријери освојио 14 Грен слем титула, а тренутно је трећи тенисер на свету.

Коментари / 0

Оставите коментар