Приједлог за продужење притвора Билалу Боснићу

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за продужење притвора за 25 дана за Хусеина Боснића, званог Билал, осумњиченог за организовање и врбовање грађана БиХ за одлазак у Сирију и Ирак, те учествовање у оружаним сукобима у тим земљама на страни радикалних терористичких група и организација.

Босна и Херцеговина 27.11.2014 | 16:08
Приједлог за продужење притвора Билалу Боснићу

Продужење притвора затражено је због опасности од бјекства осумњиченог, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Тужилаштво ће Суду БиХ упутити приједлог за одређивање мјера забране за Абдулаха Хасановића, Енеса Мешића, Емина Хоџића и Адема Карамују, који су са Боснићем ухапшени у оквиру акције "Дамаск".

Мјере забране биће сведене на одређени облик кућног притвора, односно ограничен на боравак у мјесту и објекту становања.

Тужилаштво је саопштило да је истрага у овом случају у завршној фази, те да се ускоро може очекивати подизање оптужнице против осумњичених за кривично дјело јавног подстицања на терористичке активности.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским агенцијама у оквиру Ударне групе за борбу против тероризма, као и партнерским агенцијама у другим земљама, наставља борбу против тероризма и активности усмјерене на откривање и кривично процесуирање држављана БиХ који учествују у оружаним сукобима на страним ратиштима, јер је ријеч о кривичним дјелима којима се угрожава безбједност грађана БиХ, наводи се у саопштењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

27.11.2014 16:15

Сад га мозете пустити јер су избори просли јер видите и сами да не знате ста да радите са њим.

ОДГОВОРИТЕ