Ко је, БРЕ, и Шта је, БРЕ, Јапанско друштво?

Већ два дана покушавам да сазнам каква је и чија хуманитарна организација “Јапанско друштво”, која вечерас у парламенту Србије треба да додијели награде Александу Вучићу, Милораду Додику и Емиру Кустурици.

Република Српска 26.11.2014 | 17:41
Ко је, БРЕ, и Шта је, БРЕ, Јапанско друштво?

Не постоји број телефона те организације ни у Србији ни у Републици Српској. Нити новинари из Србије имају појма о њима.

На нету се може наћи да су смјештени на Тргу Младенаца 4/14 у Новом Саду, али вам на информацијама љубазно кажу да не постоји таква организација на тој адреси. И да не постоји таква организација ни у Београду. Ни у Бањалуци.

Постоји њихов сајт на нету, на којем нема никаквог контакт броја. Али има слика позивнице за 21. мај ове године за уручење Великих награда Вучићу, Додику, Кустурици и бројним другим личностима и компанијама.

Потписник позивница је извјесни Слободан Малдини, архитекта. Оснивачи Јапанског друштва су: Слободан Малдини, Софиа Ланцош Малдини и Драган Мирковић.

Још се наводи да “Сваке године Јапанско друштво ће бирати своје почасне чланове: Појединце и компаније”.

Нема ни ријечи о саставу жирија, за који се тврди да је састављен од “еминентних јавних личности из свијета културе и образовања”.

Волио бих знати ко су ти Чланови Жирија који су Додику додијели награду за “свеукупан допринос развоју друштва, економије, безбедности Републике Српске и региона, за допринос подизању угледа Републике Српске у региону и ван регионалних граница, за покретање свеукупних друштвених реформи, реализацију нове етапе прогреса друштва и подизање нивоа међудржавних, међунационалних и општих људских односа у Републици Српској”!

Ријеч је, по свему судећи, о медијској манипулацији и ујдурми у којој учествју и Вучићеви и Додикови кабинети. Додиков кабинет ме не изненађује, а, Богами, ни Вучићев, па се у наредном времену може лако десити да им награде уручи и “Сјевернокорејско друштво”. Јер Вучић је све више Додиков Дрон, који он баца на Републику Српску.
Али о томе више ускоро.



ПОЗИВНИЦА НА ДОДЈЕЛУ ВЕЛИКИХ НАГРАДА

Због изванредних достигнућа на свим областима развоја друштва, жири Јапанског друштва који чине наши истакнути представници на подручју културе, друштва и економије донео је одлуку да Јапанско друштво ове године додели Велике награде:

1. АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ, председнику Владе Републике Србије, за допринос развоју Србије који је учинио отпочињући свеукупне реформе друштва које су без преседана у новијој историји Србије, посебно за изванредне напоре које чини у изградњи новог, савременог друштвеног уређења заснованог на највишим светским стандардима, за изванредне резултате у борби против корупције и криминала и свеукупној промени свести друштва према потенцијалима земље и новим могућностима развоја Републике Србије;

2. МИЛОРАДУ ДОДИКУ, председнику Републике Српске, за свеукупан допринос развоју друштва, економије, безбедности Републике Српске и региона, за допринос подизању угледа Републике Српске у региону и ван регионалних граница, за покретање свеукупних друштвених реформи, реализацију нове етапе прогреса друштва и подизање нивоа међудржавних, међунационалних и општих људских односа у Републици Српској;

3. ЕМИРУ КУСТУРИЦИ, хуманисти и ствараоцу, за изванредан допринос развоју културне свести у региону, посебно у Републици Србији и Републици Српској, за изванредан допринос афирмацији културе, историје и традиције Срба и осталих народности који живе на нашим просторима, за реализацију дугорочних пројеката на Мокрој Гори и Андрићграду, којима се афирмишу наше културне и друге трајне вредности на најбољи могући начин;

4. МАСАФУМИЈУ КУРОКИЈУ, Амбасадору Јапана у Републици Србији, за изузетан допринос међудржавној сарадњи Србије и Јапана, за реализацију помоћи Јапана Републици Србији на многим пољима, укључујући хуманитарну помоћ, посебно за помоћ приликом реализације донације хибридних возила Владе Јапана Републици Србији и донација Јапана на пољу образовања, здравства и заштите животне средине.

5. АЛЕКСАНДРУ ВУЛИНУ, Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за изванредан допринос одрживом развоју и помоћ српским срединама на подручју Косова и Метохије, за допринос стабилизацији свеукупних односа у српским срединама на Косову и Метохији.

6. СЛОБОДАНУ ТРКУЉИ, музичару, за допринос у представљању српске културе изван граница земље и развоју традиционалног музичког израза код нас;

7. Компанији "ЈТ ЈАПАН ТОБАКО" а.д. Сента за хуманитаран рад, посебно за донације корисницима народне кухиње и реализацију програма стипендија "Сакура" које ЈТИ додењује сваке године студентима из Србије за истраживачки рад у Јапану;

8. Компанији "ПРО ТЕАМ" и госпођи Нели Перовић за изванредна достигнућа у пословању и унапређењу пословања, као лидеру међу предузећима на полљу шпедиције и транспорта;

9. Компанији "ТИГАР", Пирот и генералном директору Небојши Ђенадићу за реализацију програма реорганизације компаније и хуманитарну делатност компаније "Тигар";

10. Расаднику "ЕДЕН" и Илији Јованову директору расадника, за развој малог предузетништва у Србији, приватну иницијативу и постигнуте резултате у примени врхунских научних достигнућа у малом приватном предузећу.11. Специјалну награду "Пријатељ Јапана" јапанологу Драгану Миленковићу, за 40-тогодишњи допринос ширењу јапанске културе у Србији и представљање српске културе у Јапану.

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ВЕЛИКЕ НАГРАДЕ ЈАПАНСКОГ ДРУШТВА БИЋЕ ОДРЖАНА 21. МАЈА 2014. У 12Ч У ВЕЛИКОЈ САЛИ МУЗЕЈА КИНОТЕКЕ У БЕОГРАДУ У УЗУН МИРКОВОЈ УЛИЦИ БР . 1. ОВИМ ПОВОДОМ ПОЗИВАМО ВАС ДА ВАШИМ ПРИСУСТВОМ УВЕЛИЧАТЕ ОВУ СВЕЧАНОСТ.

Захваљујемо се свим добитницима Награде Јапанског друштва" на изванредним достигнућима и честитамо им на изванредним резултатима и напорима које чине на пољу развоја нашег друштва.  Желимо вам пуно успеха у даљем раду .

Слободан Малдини, председник Хуманитарне организације Јапанско друштво.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Компас

26.11.2014 16:54

Честитам Тркуљи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака

26.11.2014 16:56

Ко кога овдје обмањује. Нисам сенилна као народни посланик Илија, али данас је 26. новембар, а не 21. мај.У овом лудилу зна ли ко објаснити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трт мрт

26.11.2014 17:01

Иза овога стоји Ранко Скрбиц! Био у Јапану на студијском путовању, а послије активан у друству јапанско-српског пријатељства. Комицна награда. У рангу Захвалнице Мјесне заједнице Пријаковци! Види се да су оцајни кад овакве ствари раде. Провјерено!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фритз

26.11.2014 17:26

Хм, Додик планира нове изборе, на којима ће покушати да одради нешто слично ономе што је Вучић урадио у Србији када је помео опозицију. А треба му Вучић да изгледа увјерљивије. Ето нових избора то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цензура...

26.11.2014 17:40

трт мрт 26.11.2014 18:01 Ако је ова твоја информација тачна а предпостављам да јесте, нека је неко допуни са цифром која је уплаћена да би се награде добиле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фритз

26.11.2014 17:49

Сад сам био на том сајту, пише додјела сриједа 21 маја. На сајту РТС објављено јуче да му је додијељена награда. Ово је ноторна глупост отприлике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

26.11.2014 17:50

Милораду Додику за свеукупан допринос развоју економије. Додик се разумије у економију колико Илија Стеванчевић у атомску физику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

26.11.2014 18:03

Па рецимо да су је ликови требали тада у Мају додјелити али се десиле поплаве па то пролонгирано тек сада. А о цему се и о коме овде ради је у сфери Нидзе Везе. Тј. сигурно да има везе само це се веза некада касније сама показати ко коме и због цега, колико и када!Цуј Јапанско друство а нигдје Јапанца на видику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Тереза

26.11.2014 18:15

Гебелс је ,,мала маца,, за ове манипулаторе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

маки

26.11.2014 18:18

Три лоша убише Милоша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

27.11.2014 07:51

Колико је моја баба заслужила награду-признање толико је и Додик. Признање је еквивалент између оног ко даје и ко прима. ХАХАХА ДОДИК И ЈАПАНЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајући Олафа

27.11.2014 08:50

Ово не личи на Јапан, нити на Јапанце. Ни налик, ни навити.. Овдје су Вучић и јапански амбасадор дебело злоупотријебљени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Јанковиц

28.11.2014 10:02

Ево овако то је формирано друство просле године након сто је Слободан Малдини се консултовао како и на који нацин мозе да се доцепа пара из неке богате земље. Па је мало исао у Јапан, па молио и тразио пара па су му дали. А тај новац је улозио у издаваље својих књига 5 укупно издао у 2014 . Издавац нејгово друсто које формирао са совјом кцерком која је такодје директни узивалац јер њене фотографије је објавио, дизајн итд. Знаци фмаилијарна фирма за брзо богацење. А сад м утреба мало репутације и он је на препад ухватио Вуцица који се није информисао ни о друству ни о раду , такодје Додик му треба да отвори јос једно удрузенеју Српској а Кустурица на Мокрој Гори да му отвори центар који це именовани да дизајнира и да води пројекат и да оопет огули јадни народ који би требао да се помогне јер то је Хуманитарна организација зар не???? Лексикон ликовних уметника је објавио такодје од пара хуманитарне помоци коју продаје уметницима који су сретни да су одабрани а одабрани су сви који су аплицирали јер њему треба пара треба да се прода та књига и у недоглед .... истразите људи... такве организаицје треба затворити сто пре ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

огорцени

02.12.2014 08:38

Докле мозе да иде људска похлепа? Малдини је формирао удрузење за своје лицно промовисање и своју и своје кцерке добит. Ако видите његов сите хттп://малдинислободан.wиx.цом/суппорт-тхе-цхилдрен видецете линк где це да вас одведе. Он продаје своје књиге а као пола иде у добротворене сврхе, а онда да опцију дак упите књигу 50%јефтиније и да не уплатите ниста деци Иако твди на сајту да це ици 50% за децу. Знаци доводи у заблуду људе који куповином мисле да це несто отици за децу. Такодје он се зове председник друства које је регистровано у новом саду а адреса постоји и у Београду. Његова ''хуманитарна''' организација помазе њему и њговој кцерци Софији да се промовису. Јапанско друсто нема никакве везе са јапанцима изузев имена у удрузењу. Малдини је основао удрузење пре годину дана. Увукао је јадног амбасадора Јапанског у нецисте послове. Јапански амбасадор верује да је то хуманитарна организација зато је пристао да сарадјује. Кроз ту конекцију Малдини је позвао Кустурицу обецавси му да це он кад добије фондове из Јапана градити Јапански центар на мокрој гори која це привуци Јапанске туристе.( на сајту удрузења мозете видети идеје његовог пројекта са идејама где би то могло да се гради).Опасан играц. Наравно он Малдини це да пројектује тај објекат, он це да га гради парама из хуманитарног друства и тај објекат це бити власниство Јапанског друства цији је власник Малдини. Где је ту хуманитарно дело. Али то није све. Малдини са својим недавно откривеним способностима убедјивања кроз Кустурицу досао је до Додика. ДОдик це да помогне малдинију да такодје отвори један центар Јапански у Српској Републици . ТАј це центар он да пројектује и његова кцерка а паре це да добију из Јапана. Власници це наравно да буду ко други него Клан Малдини. итд .... Катастрофа је да људи могу да буду толико грабезљиви да узимају новац намењен најугрозенијима. Новац као за хуманитарну организацију ове године је утросио за стампање својих књига 4 или пет је објавио. Ко је издавац ? па наравно његово Јапанско друство. Јапанци су јако осетљиви и помоци це Србији јер мисле да помазу хуманитарну организацију. Ко контролисе новац>? Његова кцерка СОфија Ланос Малдини и Драган Мирковиц из Руме су осниваци. Потразите Драгана па га питајте детаље. МИслим да је катастрофално да ВУциц прими ту награду ако је знао циме се Малдини бави , а ако није јос тузније јер ко су му саветници, ко му ради истразивање??? Сад замислите ја седнем са својом кцерком и надјем јос једну особу и формирам удрузење да би објављивала своје књиге и промовисала себе а у име удрузења ставим нпр Аустријско удрузење Хуманитарно , и замолим амбасадора Аустрије да организујемо неке велике награде да би ми рејтинг при скупљању фондова порастао и позовемо Вуцица итд .... где је крај овим нво које узимају новац од оних оцајника, угрозених, расељених, напустених, старих, изнемоглих којима помоц заиста треба. Циста мегаломанија и похлепа људска се показала у овом примеру јапанског друства. проблем је сто ми немамо новинаре који имају истразивацког духа и способности.Био нам је потребан новинар ис Бања Луке да скрене пазњу на ово. А ниједан из Србије , да ли из страха или из незнања није ми јасно.

ОДГОВОРИТЕ