Ћурчић: Причаћу са свима, имамо још шансе за ЕП!

"Морамо да направимо тим који ће донети резултат. Нама су потребна 23 играча са истим размишљањем. Имамо карактерну јаку репрезенатцију, али сујети није место у тиму", поручио нови селектор "орлова".

Фудбал 26.11.2014 | 16:40
Ћурчић: Причаћу са свима, имамо још шансе за ЕП!

Радован Ћурчић и званично је нови селектор фудбалске репрезентације Србије. Он је на веома посећеној конференцији за медије у Старој Пазови поручио да се прихватио нове функције јер верује да "орлови" могу да направе добар резултат.

"Пре свега бих желео да се захвалим челним људима ФСС и ИО на једногласно указаном поверењу. Ово је велика част за мене, али и обавеза и одговорност да будем на радном задатку којем одмах морам да приступим са великом жељом у покушају да направимо добар резултат. Верујем да ћемо успети", поручио је Ћурчић.

Он је истакао да ситуација у којој се репрезентација налази није нимало лака, али да сматра да Србија има квалитет.

"Сви делимо мишљење да је ситуација тешка. Да не верујем да можемо да направимо добар резулат, не бих се прихватио посла. Верујем у играче, њихов квалитет и карактер. Сви знају у каквој се ситуацији налазимо. Није тренутак за давње обећања. Пред нама је пет великих изазова, пет великих утакмица... У фудбалу нема гаранција, не смеју ни да се дају. Могу да обећам да је пред нама много рада. Играчи ће морати да изнесу велики терет да се издигну и изађу из тешке ситуације. Нећу да кажем да немамо тим. Имали смо тим који није донео резултат. Морамо да направимо тим који ће донети резултат и који ће у ту сврху радити. Нама су потребна 23 играча са истим размишљањем. Овај тим Србије не би требало да се плаши икога. Имамо карактерну јаку репрезенатцију, али сујети није место у тиму".

Нови селектор саопштио је да ће разговарати са сваким играчем који је потребан националном тиму, укључујући ту и Немању Видића, Адема Љајића и Невена Суботића.

"Сваки играч са репрезентативним нивоом је потребан тиму. У наредних месец дана имаћемо јаснију слику. Разговараћемо са свима. Покушаћемо сваког играча који нам је потребан и има квалитет да доведемо у тим. Али јасно је да мора да постоји обострана жеља. Искрено се надам да су све то момци који желе да играју за Србију".

Прича о евентуалном повратку некадашњег капитена Немање Видића била је наинтересантнија.

"Сувишно је говорити о играчким квалитетима Немање Видића. Он и играчким и људским заслужује да буде део репрезентације. Рано је причати ко ће бити са нама овде, март је далеко. Видећемо до тада. Очигледно је проблем претходног селектора био што у задњој линији нисмо имали играче са минутажом и формом".

Ћурчић је потом изјавио да не зна који су тачно проблеми због којих Суботић и Љајић нису део репрезентације.

"Не бих могао да кажем који су конкретни проблеми. Искрено да вам кажем не знам. Мислим да су то проблеми који могу да се превазиђу".

Ћурчић је потом открио јавности са ким ће из репрезентације прво разговарати.

"Прво ћу разговарати са капитеном и замеником капитена, а после иду остали на које рачунам за акције у марту месецу. Када бих за седам дана састављао списак вероватно би ту био још један играч. Али видећемо каква ће ситуација бити до марта".

Он је објаснио да све оно што је чуо о атмосфери у репрезентацији није одговарало истини када је и преузео улогу вршиоца дужности.

"Пре него што сам дошао у хотел имао сам други утисак. До мене су допирале приче да атмосфера није добра. Није то баш тако. То је добра група играла која се између себе поштује и цени. То су све фудбалери са јаким карактером, а када је тако онда може да дође до несугласица. Овде нема озбиљних несугласица".

Ћурчић је и објаснио шта би могао конкретно да поправи у тиму у односу на свог претходника Дика Адвоката.

"Форма одређених играча. Са Адвокатом ћу обавити разговор, да видим шта је он запазио и колико је упознат. За три дана у Грчкој није био комплетан кадар, имали смо много повређених играча. Тражићу тај одговор у наредном периоду. Он је имао најбољу намеру, а зашто се неке ствари нису поклопиле, то не знам. Резултат је тај који је најбитнији", изјавио је Ћурчић и рекао да ће о упражњеној клупи младе селекције, коју је оставио како би преузео сениорски тим одлучити људи из ФСС.

"Захвалио бих се свим сарадницима у младој репрезентацији. Направили смо велики успех, уложили смо много труда и мом наследнику желим да настави ка остварењу циља, а то је пласман на Олимпијске игре у Рију", поручио је Ћурчић, изјавивши да ће уз њега у А селекцију кренути и цео стручни штаб из младе репрезентације.

"У репрезентацији Србије играју играчи из великих клубова где је професионализам на високом нивоу и они само то морају и да пренесу у државним тим. С тим што жеља мора да буде већа, јер морају да осећају репрезентацију. Нека посебна правила неће се уводити. Са те стране мислим да неће бити проблема. Врло је битно да дефинишемо 23 играча који неће бити незадовољни ако не буду у 11. Свако воли да игра, али то не сме да буде проблем и да ремети атмосферу", објаснио је селектор Србије.

Да ли је храброст прихватити се улоге селектора, будући да Србија има играче а нема тим?

"Верујем за себе да сам храбар човек. Бодовно смо у проблему, али ситуација није безизлазна. Велика је част бити селектор Србије. Мислим да овај тим Србије има све услове да формира добар тим. Има и главу и реп. То је наш основни циљ, да направимо тим који ће моћи да се супротстави свакој селекцији", изјавио је Ћурчић.

Српски стручњак изјавио је да ће свом наследнику на клупи младих за Европско првенство у јуну максимално изаћи у сусрет и на располагање му ставити све играче из А тима који могу и вољни су да играју на том шампионату за Србију, док ће за неке будуће акције прироритет, као и до сада бити сениорска селекција.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мд

26.11.2014 16:04

Дај бозе да се Срби слозе,ал не би рекао.

ОДГОВОРИТЕ