ЕК: Партизан јури другу фазу

Кошаркаши Партизана од 18 часова гостују Банвиту у оквиру седмог кола Еврокупа и то ће за ’црно-беле’ бити једна од кључних утакмица за другу фазу.

Кошарка 26.11.2014 | 15:40
ЕК: Партизан јури другу фазу

Шампион Србије има само једну победу, исто као и Хапоел, али њихови ривали за пласман у наредну фазу Краниј Октјабр и Асесофт имају скор 3/3.

Банвит, с друге стране, дели чело табеле са по пет победа и једним поразом са Лијетувос Ритасом.

Руководство Банвита дочекало је цвећем тим и стручни штаб ‘црно-белих’ на аеродрому у Истанбулу, и то само пет дана после убиства навијача Црвене звезде Марка Ивковића уочи дуела Галатасараја и ‘црвено-белих’ у том граду.

Међутим, тренер тима из Бандирме Зоран Лукић рекао је да нико у тиму Партизана не би требало да очекује непријатности приликом гостовања његовој екипи.

Пред пут у Истанбул, тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да његов тим жели да у Турској шири пријатељство између две земље.

Центар Партизана Никола Милутинов истакао је да њега и саиграче очекује тешко гостовање.

„Екипа Банвита је озбиљан противник, следи нам доста тешко гостовање. Видели сте и на мечу у Београду, играју свих 40 минута, поготову у одбрани. То је скуп одличних појединаца. Ми морамо да одиграмо у јаком интензитету, са великом енергијом“, истакао је Милутинов.

У првом сусрету ове сезоне у Београду турски тим је био успешнији и однео је победу резултатом 77:61. О стању у екипи Банвита у овом тренутку, говорио је Горан Тадић, помоћни тренер Партизана.

„Они су направили континуитет игара главних играча, поготову плејмејкера Роланда. У серији против нас је био ровит, изашао је из повреде. Сада се вратио и игра у пуној форми и ту су се донекле промениле улоге у њиховој екипи. Они су други на табели, са два пораза у лиги. Сада су везали пет победа у турском шампионату, за викенд су исто победили. Њихова главна снага лежи у игри на више позиција, и спољних и унутрашњих играча. То се највише огледа у овом тренутку у врсти одбране, поготову одбране од пика и одбране од блокаде, где држе агресивност, из те формације имају добру полазну основу за контранапад. Добра су скакачка екипа, а наравно ту је њихов индивидуални нападачки квалитет. Плејмејкер Роланд, Сами Мејиа, играч који може да покрије више позиција, Кит Симонс, потом високи играчи, где поготову одскаче Белорус Веременко, са својом константношћу у скок игри. Одличан противник нас чека у среду, а очекујем да ћемо ми пружити бољи отпор него у првом сусрету“, рекао је Тадић.

Коментари / 0

Оставите коментар