У бомбардовању погинуло стотину људи, половина су цивили

Најмање 95 људи је погинуло у нападима авиона ратног ваздухопловства сиријског председника Башара ал Асада на упоришта Исламске државе на североистоку те земље, саопштили су данас сиријски активисти, који имају седиште у Лондону.

Свијет 26.11.2014 | 11:48
У бомбардовању погинуло стотину људи, половина су цивили

То је нови биланс жртава низа акција у уторак, а цивили су бар половина смртно страдалих
На удару сиријског ратног ваздухопловства био је град Рака кпоји држе џихадисти, а бомбе су погодиле пијацу и индустријску четврт града.

Организација Сиријска опсерваторија за људска права данас је број убијених у тим нападима повећала на 95, док друге организације процењују да је више од 100 људи погинуло.

Асошиејтед прес није могао да провери број жртава из независних извора.

Јуче је наведено да су 63 особе погинуле, медју којима су више од половине били цивили, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права.

Неки од ваздушних напада на мети су имали популарни базар у близини музеја у Раки и индустријско насеље дуж реке Еуфрат, што је довело до много цивилних жртава.

Директор Сиријске Опсерваторија за људска права Рами Абдурахман повећао је данас број погинулих на 95 и навео да имена 52 цивила могу да документују, које укључују три жене и четворо деце.

Он је додао да је најмање 120 људи рањено у тим нападима, наводи АП.

Други активисти, укључујући локалну Комисије за координацију и Тихи покољ Раке процењује да је више од 100 људи убијено и да није јасно колико џихадиста има међу мртвима.

То је један од највећих броја жртава у једном дану током сукоба у граду који је потпуно, под контролом ИС и честа је мета ваздушних удара режимских и америчких авиона.

Град Рака је покрајинска престоница у Сирији коју џихадисти користе као своју престоницу и седиште калифата.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар