Што су Азери изабрали баш Робија?

Челници азербејџанског Савеза убеђени да су донели прави потез одлуком да Просинечког поставе за селектора. Апострофирају његов карактер и начин на који су играле његове екипе.

Фудбал 25.11.2014 | 23:00
Што су Азери изабрали баш Робија?

Имао је озбиљне конкуренте у Вахиду Халихоџићу и Роберту Карлосу, али Роберт Просинечки је још после првог контакта у Паризу пре нешто више од месец дана био први пик Фудбалског Савеза Азербејџана за наследника Бертија Фогса. Тамошњи портал Азери фудбал дошао је до инсајдерске приче о томе зашто су се челни људи азербејџанског фудбала одлучили да руку поверења пруже легендарном везисти Црвене звезде.

После страдања са Бертијом Фогсом у Бакуу су решили да се окрену млађим тренерима којима би резултати са репрезентацијом Азербејџана представљали озбиљну одскочну даску.
„Више нисмо желели да улазимо у посао с тренерима диносаурусима. Имали смо могућност да преговарамо с Вахидом Халихоџићем, али постојало је мишљење да он неће овде бити посвећен послу као Просинечки. Видели сте да Фогсу овде није било претерано стало до резултата. Он је направио озбиљне ствари у каријери, и ништа није изгубио због катастрофе са нашом селекцијом. Са друге стране Просинечки жели да напредује као тренер. Ако овде буде направио озбиљне резултатте показаће да је зрео за највише домете“, испричао је за Азери спорт један од челника тамошњег Савеза.

Такође, у Азербејџану нису превише разматрали кандидатуру Роберта Карлоса.
„Сувише је велико име. А такви у Азербедјжану нису добро пролазили. Сетите се само искуства Габале с Тонијем Адамсом, сетите се и да је Вини Шефер Баку довео до колапса. Просинечки је још у првом контакту са нама показао да познаје азербејџански фудбал. Можда и због тога што смо у истој групи са Хрватском, али причао нам је о нашим фудбалерима који играју у Бугарској. То је јасан доказ да је врло темељно пратио европски фудбал и док није имао ангажман. Приметили смо још током тог првог сусрета да је повремено врло арогантан. Ту особину имају сви Балканци који су нешто направили у фудбалским каријерама“.

Занимљиво, челници азербејџанског Савеза контактирали су са неколико играча који су радили под Просинечким. Добили су одговоре који су их задовољили. Они се надају да ће Роби успети да у селекцију Азербејџана брзо да имплементира игру кратких пасова. Такође, у Бакуу су убеђени да ће Просинечки поправити игру у одбрани, мада је у том сегменту кубурио током рада у Црвеној звезди.
„Добра ствар је што је радио у Турској. Дакле, познаје менталитет“, било је све што је рекао неименовани избор из Савеза.

Коментари / 0

Оставите коментар