Влада без министара који су прихватили функцију посланика

Министри у Влади Републике Српске, који су јуче прихватили функцију посланика у Народној скупштини, неће учествовати у раду Владе Српске до прибављања мишљења Секретаријата за законодавство.

Република Српска 25.11.2014 | 18:18
Влада без министара који су прихватили функцију посланика

Влада Републике Српске одржала је данас консултације о упутствима Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ за примјену члана закона који говори о неспојивости функција од дана објављивања потврђених резултата избора до конституисања новог извршног органа власти, а у вези са радом у Влади четири министра који су изабрани за народне посланике.

Влада Српске је с тим у вези затражила од Секретаријата за законодавство Српске да у сарадњи са Републичком комисијом за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике достави мишљење и правно тумачење о могућим посљедицама примјене наведеног упутства ЦИК-а БиХ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

За народне посланике изабрани су министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић, који је јуче изабран за предсједника Народне скупштине, министар финансија Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, министар рада и борачко инвалидске заштите Петар Ђокић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гавро

25.11.2014 17:34

Цетири коња дебела иду преко бедема.

ОДГОВОРИТЕ