Србија нуди најбоље услове за инвестирање

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом отварања новог погона фабрике "Хенкел" у Крушевцу у који је уложен 21 милион евра, да њемачки инвеститори не треба ни да размишљају о другим земљама региона, јер им нико неће понудити боље услове од Србије.

Србија 25.11.2014 | 16:39
Србија нуди најбоље услове за инвестирање

"Срећан сам што имамо 220 новозапослених људи. Честитам радницима који су показали да су завредили пажњу немачких компанија и показали да могу вредно и успешно да раде", рекао је Вучић.

Он је истакао да је сигуран да у сљедећој години Србија може да се нада новим инвестицијама и новим радним мјестима, преносе београдски медији.Напомињући да је руководству "Хенкела" обећао да ће од Владе Србије добити највећу могућу подршку, Вучић је рекао да би с таквим ставом неко могао да га пријави "због нелојалне конкуренције", додајући да остаје при томе да им ниједна држава у региону неће понудити боље услове за инвестирање од Србије.

Нова фабрика, намијењена производњи "Бреф" производа, запослиће 220 нових радника, а снабдијеваће 22 регионална и европска тржишта.

Вучић је нови производни погон у Крушевцу покренуо заједно са директором "Хенкел Србија" Војканом Марићем и чланом Управног одбора компаније "Хенкел" на глобалном нивоу Бруном Пјаћенцом.

Компанија "Хенкел" послује у Србији од 2002. године, основана је 1876. године и запошљава око 47.000 људи широм свијета.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

26.11.2014 19:17

Колико је додик инвестирао у тебе?

ОДГОВОРИТЕ