Босић одбио састанак са Додиком, нови мандатар Цвијановићева!?

Према незваничним информацијама, које је објавила агенција Патриа, нови мандатар за састав Владе Републике Српске поново ће бити Жељка Цвијановић. Такође, лидер СНСД-а Милорад Додик спреман је да понуди да у Владу Републике Српске уђу и два министра из СДА, те један из ХДЗ БИХ, чије се име већ и зна, а то је Давор Чордаш.

 

Република Српска 25.11.2014 | 14:08
Босић одбио састанак са Додиком, нови мандатар Цвијановићева!?

Претходно је предсједник Српске демократске странке Младен Босић обавијестио предсједника Републике Српске Милорада Додика да се Српска демократска странка неће одазвати позиву на састанак поводом предлагања мандатара за састав нове Владе Републике Српске.

Наводећи да Српска демократска странка нема скупштинску већину, па самим тим нема потребу да предлаже мандатара, у допису се наглашава да су коруптивни процеси куповине народних посланика и састављање скупштинске већине на такав начин, не само антидемократски, него су и криминалне радње које треба да испитају и санкционишу надлежне државне институције.

Српска демократска странка сматра да је на такав начин сакупљена скупштинска већина без легитимитета, а Народна скупштина Републике Српске доведена у ситуацију да има пољуљан углед као највиша демократска институција власти у Републици Српској.

"Овом приликом упозоравамо и на неприхватљиво понашање Предсједника Републике Српске на констутивној сједници Народне скупштине Републике Српске, као и увреде и псовке које је Предсједник Републике Српске упућивао народним посланицима.

Таквим понашањем Предсједник Републике Српске је показао да нема намјеру да испуни своју дужност и представља јединство Републике Српске, него наставља са политиком подјела и тензија", каже се у допису предсједника СДС.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик од сутра ће одржавати консултације са представницима политичких партија поводом именовања мандатара за састав Владе Републике Српске. Тим поводом Додик за сутра је најавио разговоре у Бањалуци са представницима СНСД-а, те представницима СДС-а и СРС Републике Српске.

Из кабинета предсједника Српске најављено је да ће састанци бити одржани у Палати Републике и то са СНСД-ом са почетком у 11.00 часова, а са СДС-ом и СРС-ом у 12.00 часова.

(БН ТВ)        

(БН ТВ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Вулин

25.11.2014 13:19

Ко са Милетом игра постено остаје и баз гаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

25.11.2014 13:19

Свака цаст Босицу. Не падај на игрице од лактасенка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

25.11.2014 13:21

Сасвим нормално

ОДГОВОРИТЕ
Name

исправно

25.11.2014 13:27

Тако је

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

25.11.2014 13:37

Пуна подршка руководству СДС-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

25.11.2014 13:55

Остати досљедан је истински дио политике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмарк

25.11.2014 13:58

Младен Босић је лидер савеза за промјене. Мора ово исто затражити и од осталих чланица тог савеза. Ово је први испит за савез за промјене. Да видимо хоће ли га положити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко бабић

25.11.2014 14:08

Није више ствар у комуницирању са Додиком.Послије формирања власти на нивоу БиХ,треба фронтално(а аргумената је мали милион)кренути на хапшења Баје,кумова, криминалаца из његовог окружења.Уколико га оставимо да влада још четири године,влада ће "сто" јер ће барем трећина од његових неистомишљеника напустити РС,друга бити гладна и зависна а добар дио иза решетака.Људи па таки самозванац и аутократа, тренутно не постоји нигдје на свијету.Рак на мозгу за паметне,мајка и весељак за аналфабете и ортодоксне комуњаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

25.11.2014 14:12

Овај љевцански, Мали Мис, је највеца срамота која је икад задесила икога. Нека је срамота исве цасне, паметне, академске градјане ове дрзаве који данас цуте и гледају невидјени примитивизам и невидјено кабадахијско понасање поново на дјелу. Мене је срамота сто зивим овдје. Мали Мис це дефинитивно на робију, али стета коју су дозволили да направи је непроцјењива и непоправљива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

25.11.2014 14:51

Свака част Босићу. Само напред. Са таквим какав је Додик немојте ни случајно. Своје је јуче у Скупштини показао како је примитиван, а посебно његова псовка упућена поисланику Бореновићу, је страшно. Стидим се што сам грађанин ове, ни мало сјајне Републике Српске, јер видим само неку таму, док је примитивци воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Достојанство

25.11.2014 15:10

Босњак сам из Федерације и имам потребу да казем "Свака цаст Босицу имас стварно достојанство".Такве као ти треба тразити и у Федерацији,па заједно против ове банде.Све док сви заједно у Федерацији и у Ребублици Српској не побиједимо ове сто су нам све унистили нема нам напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре милојко

25.11.2014 15:19

Призивас унитаризацију, неце моци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ-Достојанство

25.11.2014 15:28

Не призивам унитаризацију мој драги Милојко,него борбу за достојанство обицног цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а да ипак одес

25.11.2014 15:31

И да му предлозис Екрема Јеврица за мандатара узеце га гарант! Ем зна Енглески малтене ко професор ем зна да пјева по цијели дан би само.с Бајом пуцо хитове у дуету само нек надје каке бијеле цизме и испуњава све услове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

25.11.2014 15:34

Тако се примјењује у дјело демократија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАДА

25.11.2014 15:52

НИ ЗА СТА НАМ И НЕ ТРЕБАС,ЈОС ВАМ У СЛУЦАЈУ НЕДОЛАСКА ТРЕБА ОДБИТИ ПАУСАЛЕ И ПОКЛОНИТИ СИРОТИЊИ......А СТА БИ СА ТВОЈОМ ВЕЦИНО,П[РИЦА НЕСТО,САД ЦУТИС,МИЛЕ ЈЕ РЕКАО 44 И 44 СУ ТУ,А ТИ БОСИВУ ОПЕТ СЛАГА.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

гсвро

25.11.2014 16:02

Ма дајте ти и Тадиц узмите то у своје руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

25.11.2014 16:03

Шалу на страну, оно синоћ у скупштини што сам видео нигде још нисам видео. Свега сам се нагледао, али онога синоћ јок. Како се манипулише једним човеком и потрчком. С те стране боље је бити у опозицији и борити се каквим таквим силама уз Божију помоћ, него прљати свој карактер, газити своје достојанство и душу, погнути глву и да Вас свако пљује на сваком кораку. Без обзира на све ово саветујем сваком нормалном човеку да има свој став и карактер, честитост, скромност и слободу. Јер тако ће човек ходати слободно и неће се бојати зла какво ће му нанети човек. Није ствар све у НОВЦУ ствар је у ДУШИ и СРЦУ какав је човек. Какво је СРЦЕ човеково такав је и човек, од тога суда не може побећи. Можете отићи на марс опет ће бити Ви, Ваша савест и Бог, можете отићи у утробу земље опет ћете бити Ви, Бог и ваша савест, можете отићи у дно мора опет ће бити Бог, Ви и Ваша савест. Од савести и свевидећег ока Божијег се не може сакрити нити побећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

25.11.2014 16:10

остани господин уз сва баса постовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добровољац

25.11.2014 16:20

Својевремено сам остављао поруке о подјели и она се десила. Пишу људи из источног и централног дијела Републике Српске , видим ту чак у једном коментара ријеч ЛИЈЕВЧАНСКИ МИШ. Писац чиними се поистовјећује народ и политичаре. То није добро, вртимо се у круг , мислим народ , излуђем тобоже Српском политиком а она је у ствари политика приватног ђепа. Могли би смо причати о процвату трговине у Бијељини од 92 али шта то вриједи јер исти синдроми нас прате стално а актери се смјењују. Или можда писци са истока и западе да су само они Срби. Потез који СДС повлачи неличи на промјене . Одустајањем само потврђују побједу а требали би у контексту промјена доказати малверзацие па да не остану празне приче. Народ треба сачувати цјелину

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПИС

25.11.2014 16:50

НЕ ИДИ ТОМ ЛОПОВУ И ИЗДАЈИЦИ НА НОГЕ ДОЦЕ ВРЕМЕ ДА ЦЕ ОН ДА МОЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

25.11.2014 17:01

Миле је имао прилику да пусти демократске промене и тако спаси Републику Српску .Нажалост лични интереси су га одвели на дно. Прво што је урадио након заклетве је да псује мајку посланику а за Изебеговић Алију тврди да је био у Ханџар дивизији што је још једна лаж јер је Алија рођен 1925. значи био је школарац за вријеме ИИ светског рата . Миле, Црни Миле .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЛА

25.11.2014 17:16

Додик је дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

нада

25.11.2014 17:18

Господине Босићу, свака Вам част, само наставите тако, нема поклањања лицемјерима, манипулаторима , проданим душама, остани човјек до краја и многи ће остати уз Вас и Вашу политику и настојање да овај народ спасите од којекаквих протува, простака, дезертера итд. Којем се Богу моле и какву заклетву полажу лажови, криминалци, профитери, у лику митровића, стеванчевића и других нељуди, лицемјерно. ја сам пензионер који је поведен искреним интересима наше полулације, ја сам преварен. најрадије би му пљунуо у лице, битанга.(малим словима пишем намјерно), које су то сподобе у лику човјека, теже је бити достојанствен, битангама треба судити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

25.11.2014 17:39

Са лоповом само кроз ресетке!Све цемо вас похапсити и нико и ниста нас неце зауставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

25.11.2014 17:56

Милорад Додик је овим својим задњим потезима, за које је имао свесрдну помоћ Александра Вучића односно службеног Београда а и отудјених центара моћи из Србије, укинуо демократију у Републици Српској. Згазио је вољу народа и наметнуо свој систем и своју власт. Он за ово мора одговарати пред судом. Оно што мене интересује је став Америке у вези с овим!!! Исто тако ме жарко интересује хоће ли СИПА (Агенције за истраге и заштиту) предузети одредјене истраге у вези са свим овим око избора. Није у питању само прелет посланика и превара бирача него су у питању и многе друге ствари односно незаконните радње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

25.11.2014 18:22

Свака част Босићу! Колико одмах направити стратегију и кренути у РУШЕЊЕ режима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Дворови

25.11.2014 19:03

Гори је Додик сто те уопсте зове.Изборе сте изгубили,и за предсједника и парламент.Мозда је боље да се уопсте не појављујете,ни Ти ни Тадиц нити било ко од СДС-а.Ви сте само обицни губитници и то је то.Једино вам остаје да се храните Васковицевим блоговима и коментарима ових сто ваљда немају паметнија посла него да ОВДЕ И САМО ОВДЕ износе ставове против Додика.А ми,идемо даље са ДОДИК МИЛОРАДОМ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

м..

25.11.2014 19:20

Постен и принципијелан за разлику од бандита миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лорен

25.11.2014 20:12

Босићу, одлази

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

25.11.2014 20:46

Па ви сви овдје се понасате као да сте ви изабрали предсједника по васој вољи...као да имате највисе посланика...знате ли ви да је јуце све заврсено и за цетири год.поцните нову кампању....сами сте себи смјесни....614.378 гласова су добили Додик и Цвијановиц....613.231 глас Тадиц и Иваниц. Знаци постујте вољу бираца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре лорен

25.11.2014 21:08

Готов је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

25.11.2014 21:37

СНСД-овска медијска машинерија је кренула у обрачун са Младеном Босићем и намјером да посвађа и подјели СДС. Неће им успјети, СДС је чврст ко гранит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајући Олафа

25.11.2014 21:39

Ни система, ни институције, само волунтаризам, импровизација и блеф. И све оно што даље слиједи - обмане, преваре, пљачка, хоботнице, корупција. У окружењу влада увјерење да овдје живи необразован и примитиван народ, народ заостао у развоју, ретардиран народ који не види даље од носа, који није у стању да се организује, којем треба тутор, који не види да га управо и вуку за нос. Али докле....??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

25.11.2014 21:45

СНСД-овска медијска машинерија је кренула у обрачун са Младеном Босићем и намјером да посвађа и подјели СДС. Неће им успјети, СДС је чврст ко гранит. ПУНА ПОДРШКА МЛАДЕНУ БОСИЋУ И РУКОВОДСТВУ СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вазно да це бити присутан Сускало

25.11.2014 21:57

Сускало це бити вазан посланик у цетвороцланом независном клубу ПАПАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малиша

25.11.2014 22:11

Република је и даље у џепу Милорада додика. Кад ћемо имати демократске изборе да се ријешимо режима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

25.11.2014 22:15

А гдје је одговорност руководства СДСа за овакву катастрофу? Какве промјене? Ста сте добили ви из СДСа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

25.11.2014 22:19

Људи моји избори су прошли, ко је искористио прилику и на неки начин уновчио изборну годину, може се сматрати побједником и на спавање до неких других избора и нове прилíке. За оне остале било да су се дочепали радног мјеста за прегршт гласова владајућима или су на исти начин сачували радно мјесто или какву другу привилегију, сад можете одахнути. А трећи, будале, медју којима сам и сам, схватите да је систем до те мјере корумпиран и криминализован да су промјене на изборима немогуће. Научили су људе да не постоји заједнички интерес, такодје да је право код нас флексибилно, једина мјера је лични интерес, не трудите се да промјените праксу страначког запосљавања, нема ту правила одбор ваше странке је ваша комисија, препорука и послодавац,то је једини пут, иста ствар је и код подстицаја, субвенција и било каквих других привилегија. Ако немате то, а не мозете ни вани, онда штрик, пиштољ, мост или улица па револуција. Нема ту неке велике филозофије, а вјерујем да ово вас 70% вец зна, јако добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

25.11.2014 22:58

Републиком Српском влада организовани криминал. Исти онај који влада Србијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

25.11.2014 22:59

По закону онај ко понуди мито и онај ко га прими једнаки су и кривицно одговорни по истом цлану закона.Сви они који оду на договоре са мафијом ,која своје постојање одрзава митом,корупцијом непотизмом,куповином посланика и свим другим видовима организованих,институцјоналних криминалних радњи нису ниста друго него мафијаси.Ако зелите да опстанете као коалиција опредјељена за промјене у коју це обицан цовјек вјеровати, од ових људи и њиховог нацина владања морате се јасно оградити и са њима укинути било какве контакте.Вјерујте да це народ препознати васу зељу да се изборите против ове посасти.Само јос мало стрпљења

ОДГОВОРИТЕ
Name

васо

25.11.2014 23:03

Иди ти Босицу у Сарајево тамо су твоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смолуца

25.11.2014 23:22

Ниста Додо није побиједио...него су ови из Савеза за промјене имали сабтере...Али то неце проци тек тако...Ова два лика из афере "папак" су били сликовито рецено у возилу којим су управљали Босиц,Иваниц и Цавиц....и та два лика су саботирала то возило испред циља и није досло до побједе...медјутим доло је до квара и угрозености осталих цланова у том возилу....И зато су најобицнији кримоси и манипулатори који не само да су своја посланицкла мјеста продали него су угрозили цитаву изборну вољу народа...питање је како це то народ и остали прихватити од саботера у Савезу за промјене...то је проблем цитавог гласацког тијела у РСу...Једноставно су два типа угрозила и понистила вољу народа и повјерење које су имали у предизборној...Дабогда да се то добро заврси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

25.11.2014 23:53

И ти си босицу један обични слично и трећи Додик је лопов то сви знају ал треба размишљати прије избора а не после па овај Иванић са њим ,може само црна кукавица па тај нема ста нема сви сте ВИ г..на срам вас било бога да радите за 600 км него се ВИ тако понасали

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

26.11.2014 00:06

Додиг не мозе да управља сам са собом а камоли нецим вецим као сто је РС. То је један месар,једна сировина.Па ста реци о лудаку који се отворено сврстава на НДХ страну и хоце њима ентитет да прави,који зове Папу у РС, дје му је тај референдум !!! То је један патолоски лазов! Па он треба да има свог Турцина и Хрвата који це подрзавати РС а он једино сто има то је да он подрзава НДХ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

26.11.2014 06:07

Е нек ниси отисо Босицу нек сам прави владу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЗИ НА ПОТЕЗЕ

26.11.2014 06:12

Босицу,ти водис коалицију.Размисли,ако не идес ти онда не смију ици нико из твоје коалиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

ским си такав си

26.11.2014 06:50

Ко иде на консултације тај прихвата и регуларност како се формирала скупштина, а знамо како.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдјелиц

26.11.2014 13:10

Оборити овакву владу и затразити по хитном поступку нове изборе. Не дај се Босицу, баја хода по леду питање је месеца кад це пасти и никада се висе неце уздици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕТИМИТЕТ

26.11.2014 13:25

Никад нисам био у СДС, али сам некако рачунао на политички дигнитет, дакле размишљао како га наћи и у Босићевој изјави га видим сасвим јасно- дакле Скупштина Републике Српске нема политички легалитет јер је већина изградјена на нелегалним радњама. Политичка репрезентативност воље српског народа не може се градити на купљеним посланичким мандатима (као уосталом ни било којег другог народа) јер народ тако није ни гласао, дакле то није његова воља. Потребни су нови избори у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгана

26.11.2014 16:15

ЛЕТИМИТЕТ, могао би процитати ста знаци појам легалитет, а ста легитимитет. У конкретној ситуацији, НС РС је и легална и легитимна. Легалитет знаци у складу са законом, а легитимитет има она странка или коалиција која има највецу подршку бираца. То знаци да је Савез за промјене формирао власт то би било легално, али не и легитимно. И Босић овим појмовима са намјером збуњује неуке, а свјестан је да нпр. Савез за промјене нема легитимитет за формирање власти ни на нивоу БиХ, иако је то легално. Смијесно је колико СДС има изјава којима осудјују несто сто у ствари они раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја до јаја

26.11.2014 19:17

Сви во који овдје блатите Бају запитајте се ко му је дао те силне гласоие. Склони сте реци да је некад давно силом досао на власт.. а ко га је одрзавао на власти свих ових година?! Док је Баја пљувао федералне политичаре, вријеђао новинарке ож федерације био вам је добар и забаван.. Сад кад сте сконтали да је и вас на*узио одједном постаде лопов, примитивац и сл. ..мозда бољег и не заслузујемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је под контролом

27.11.2014 13:38

Младене, само настави даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕГИМИТЕТ 2

27.11.2014 17:06

Господјо Гордана убједили сте ме у двије ствари. Прво да Ви пуно цитате, а друго да је код нас све и легитимно и легално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор летимитет

27.11.2014 19:09

Додик Српску већину има и без та два по вама купљена гласа, ко зна да броји јасно му је, то што Босић не зна његов проблем, зато вас је и лагао да има већину коју није заслужио. Дакле Додик има и легитимитет и легалитет, па ви сад сикћите клико хоћете!

ОДГОВОРИТЕ