Велики успјех иноватора из БиХ на изложби у Кини

Иноватори из Босне и Херцеговине су синоћ у Куншану у Кини добили бројна признања на завршеној 8. Међународној изложби иновација.

Босна и Херцеговина 25.11.2014 | 13:16
Велики успјех иноватора из БиХ на изложби у Кини

Посебно признање Удружења иноватора Саудијске Арабије - фигуративну геометријску креацију Лејле Алктани, докторице наука у области ликовних умјетности добиле су ученице Унско-санског колеџа у Бихаћу Амина Хајдаревић и Јасна Нухић које су представиле уређај за претварање отпада од пластике у нафту.Од домаћина изложбе, Кинеског удружења иноватора, добиле су сребрену медаљу.

Такође, сребрене медаље добили су и Зоран Дујаковић из Бањалуке за детекциони систем за сталну и теренску детекцију особа, животиња и предмета, без ризика за водича и за пса те Бранко Милићевић из Посушја који је представио маску за заваривање с округлим окном промјењивих боја.

Посебно признање припало је иноваторки Белми Селимовић из Сарајева за иновацију за доње рубље са штитником за гениталне органе.Коцке за заштиту од ријечних поплава, чији су аутори Санел Алагић из Бугојна и Мевлин Хаџиосмановић из Високог награђене су бронзаном медаљом.

Медаље су добили и стоматолог Џемал Муфтић за имплант за продужавање коријенских канала у зубима, затим Сашенко Садиковић из Љубушког за падобран за обуку почетника те Сенад Шећербеговић за сигурни скејтборд.

Значајна свјетска признања добио је генерални секретар Асоцијације иноватора Босне и Херцеговине и директор Свјетске федерације иноваторских организација Хусеин Хујић, саопштено је из Асоцијације иноватора БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МираИСа

25.11.2014 12:51

Шта рећи него честитке од срца младим иноваторима... Ви сте снага ове земље а не хоштаплери који нас уназадише...

ОДГОВОРИТЕ