ЛШ: Меси за рекорд, дерби је Сити - Бајерн

Вечерас се наставља такмичење у Лиги шампиона, а дерби дана игра се у Манчестеру где Сити дочекује Бајерн.

Фудбал 25.11.2014 | 13:30
ЛШ: Меси за рекорд, дерби је Сити - Бајерн

У другом мечу групе Е састају се ЦСКА и Рома. У групи Ф – Пари Сен Жермен дочекује Ајакс, док Барселона гостује АПОЕЛ-у.

У групи Г Шалке и Челси играју "Гаспром" дерби, а Марибор гостује Спортингу. У групи Х, Шахтјор дочекује Атлетик Билбао, док Порто игра у Борисову. Мечеви у Русији и Белорусији играју се од 18, а остали од 20 часова и 45 минута.

У групи Е Бајерн ће у последња два кола да буде статиста јер је обезбедио осмину финала. Рома и ЦСКА су изједначени са по четири бода, док само два има Сити па мора да победи шампиона Немачке на свом терену.

У групи Ф ће у центру пажње бити искључиво Лионел Меси који ће првим следећим голом постати најбољи стрелац у историји Лиге шампиона. Аргентинац има шансу да на Кипру престигне Раула Гонсалеса и тако у мање од три дана обори два велика рекорда. АПОЕЛ и Ајакс траже бодове за пласман у Лигу Европе.

У групи Г Челси би победом потврдио осмину финала, а томе се надају и у Лисабону. Спортинг има један, а Марибор два бода мање од Шалкеа, па ће све бити познато тек у последњем колу.

У групи Х Порто ће у Борисову играти за прво место у групи, док је Шахтјору довољан бод против Билбаа да се придружи Португалцима у другој фази такмичења. Баксијци вероватно желе да остану у Европи, па морају да славе, јер заостају за Белорусима.

Лига шампиона, 5. коло:

Група Е
18:00 ЦСКА Москва – Рома
20:45 Манчестер Сити – Бајерн Минхен

Група Ф:
20:45 АПОЕЛ Никозија – Барселона
20:45 Пари Сен Жермен – Ајакс

Група Г:
20:45 Шалке 04 – Челси
20:45 Спортинг Лисабон – Марибор

Група Х:
18:00 БАТЕ Борисов – Порто
20:45 Шахтјор Доњецк – Атлетик Билбао

Група Е

Фудбалери Манчестер ситија имају само два бода из четири утакмице, па морају да победе Бајерна из Минхена, у петом колу ЛШ.

Тренер Мануел Пелегрини рекао је да Манчестер Сити мора да се пласира у осмину финала и да ће у последње две утакмице покушати то да оствари.

"Мој притисак да се пласирамо у осмину финала је важнији можда и од притиска власника клуба. Наравно, мислим да морамо да одемо у другу фазу. Некада не остварите зацртане циљеве... Али, имамо још две утакмице и видећемо шта ће се догодити", рекао је Пелегрини.

Фудбалер енглеске екипе Самир Насри рекао је да његова екипа нема шта да изгуби у предстојећим утакмицама.

"Имамо среће што смо и даље у игри за пласман у осмину финала, пошто две утакмице пре краја имамо само два бода. У нормалним ситуацијама већ бисмо испали. Сада је наша шанса, морамо да је искористимо", рекао је Насри.

Фудбалер Ситија Џејмс Милнер оптимиста је по питању пласмана у другу фазу.

"Имамо две утакмице - победимо обе и прошли смо даље. Можемо то да урадимо", рекао је Милнер.

У другој утакмици у Групи Е фудбалери Роме играју у Москви против ЦСКА. Екипи Рудија Гарсеје је за пролаз у осмину финала потребна победа и да Сити не победи Бајерн.

Рома и ЦСКА имају по четири бода на другом и трећем месту, али је италијански тим у бољој ситуацији због бољег медјусобног дуела. Рома у утакмицу улази победом против Атланте од 2:1, а ЦСКА после низа од два пораза, а у суботу је изгубио од Краснодара 2:1.

Група Ф

Фудбалери Барселоне играју у Никозији против Апоела, а њен фудбалер Лионел Меси покушаће током утакмице да постигне нови рекорд Лиге шампиона по броју постигнутих голова.

Он је 5. новембра против Ајакса био стрелац и са 71 голом изједначио се са легендарним Раулом и сваки следећи погодак биће нови рекорд најелитнијег европског такмичења.

Меси је пре три дана постигао хет-трик против Севиље, у победи од 5:1 и постао најбољи стрелац шпанске лиге са 253 гола. Иза њега остао је Телмо Зара са два гола мање, што је био рекорд из 1955. године.

Барселона је у прошлом колу обезбедила пласман у осмину финала, налази се на другом месту са девет бодова, а Апоел је последњи са бодом и бори се за освајање трећег места које води у Лигу Европе. Неизвестан је наступ Андреса Инијесте и Жеремија Матјеа.

У другој утакмици у Групи Ф Пари Сен Жеремен на свом терену играти против Ајакса. Париски тим је први на табели са 10 бодова и већ је обезбедио пласман у другу фазу, а Ајакс је трећи са два бода и покушаће да остане у игри за учешће у Лиги Европа.

Пари Сен Жермен у дуел улази низом од 20 утакмица без пораза, а Ајакс ће покушати да оствари прву победу у групи.

"Морамо да наставимо са добрим радом. Морамо да будемо трећи у групи, а ми смо у малој предности јер је Пари Сен Жермен већ у осмини финала", рекао је фудбалер Ајакса Анвар Ел Гази.

Група Г:

Фудбалери Челсија у Гелзенкирхену играју против Шалкеа у "Гаспром" дербију, утакмицу петог кола Групе Г у Лиги шампиона. Енглески тим је први на табели са осам бодова, а Шалке је други са три бода мање.

Челсију је потребна победа за пласман у осмину финала, али довољан му је и бод, ако у другој утакмици у групи Спортинг из Лисабона не победи Марибор. Такодје, "плавцима" би одговарао и бод са два и више голова, без обзира на резултат другог меча.

Тренер Челсија Жозе Мурињо рекао је да ће бити "веома изнервиран" ако се његова екипа је пласира у осмину финала Лиге шампиона.

"Морамо да освојимо довољно бодова у преостале две утакмице како бисмо отишли у осмину финала. Ако изгубимо оба меча играћемо на пролеће у Лиги Европа. Овај тим жели да буде веома добар и због тога желимо да играмо против најбољих у најбољем такмичењу. Био бих веома изнервиран ако бисмо играли у Лиги Европа", рекао је Мурињо.

Шалке предводи бивши тренер и фудбалер Челсија Роберто Ди Матео. Он је 1996. године из Челсија прешао у Челси, одиграо 175 утакмица и постигао 26 голова, а 2011. године постао је помоћни тренер у стручном штабу Андреа Виласа-Боаша.

Када је Португалац отпуштен, у марту 2012. године, он је преузео први тим и освојио Лигу шампиона и ФА Купа, али је отпуштен у новембру. Ди Матео није радио две године, а прошлог месеца преузео је Шалке. Немачки тим победио је у четири од седам утакмица колико је Ди Матео на челу екипе.

"Ово је утакмица Шалкеа и Целсија, а не моја и Ди Матеова", рекао је Мурињо.

У другој утакмици у Групи Г фудбалери Спортинга у Лисабону играју против Марибора. Обе екипе морају да победе како би остале у трци за пласман у осмину финала. Спортинг на трећем месту има четири бода, а словеначки тим на последњем месту три.

Група Х:

Фудбалери Шахтјора из Доњецка играју против Атлетик Билбаа у Лавову и потребан им је бод како би се пласирали у осмину финала Лиге шампиона.

Шахтјор је други на табели са осам бодова, па му је потребан и бод за пролаз, а Атлетик је последњи са једним бодом. Први у групи је Порто, који је са 10 бодова већ обезбедио пласман у осмину финала, а трећи је Бате Борисов са три бода.

Нападач украјинског тима Бернард рекао је да би гол на самом почетку утакмице много значио Шахтјору.

"За нас би било добро када бисмо постигли гол на почетку. Ако бисмо то успели, утакмица би постала лакша, а ми бисмо добили додатно самопоуздање", рекао је Бернард.

У другој утакмици у Групи Х фудбалери Бате Борисова од 18 часова на свом терену играју против Порта.

Белоруски тим је до сада примио 19 голова и близу је новог рекорда Лиге шампиона, само су Динамо Загреб у сезони 2011/2012 и Нордсјеланд (2012/2013) примили више - 22.

Коментари / 0

Оставите коментар