Агаси: Кеи ће бити бољи од Ђоковића!

Легендарни амерички тенисер Андре Агаси каже ће Кеи Нишикори постати Грен слем шампион.

Тенис 25.11.2014 | 11:15
Агаси: Кеи ће бити бољи од Ђоковића!

“На УС опену га је једна победа делила од трофеја. Вероватно је највећи разлог што није узео титулу то што се уморио много током турнира, понекад једноставно нема среће. За мене нема сумње да он може да освоји Грен слем титулу“, рекао је Агаси, који је освојио осам највећих трофеја.

“Очигледно је да је Кеи то себи поставио као циљ – са гледишта талента, способан је да освоји Грен слем трофеј. Игра динамично и невероватно је брз“, додао је Американац после ревијалног меча са Кеијем у Токију.

Агаси верује да Нишикори има оружја да побеђује Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

“Победио је Ђоковића на путу до финала УС опена – ако је урадио то једном, може то да учини поново“, рекао је Агаси и додао да ће Нишикори бити међу првима када се буде правила смена генерација.

“Позиционирао се добро како би он био тај који ће да ускочи. Он је један од ретких тенисера које бих платио да гледам, толико је добар“.

На крају је Агаси упозорио Нишикорија да мора да пази на своје тело како би остао здрав током целе године.

“У тенису не мораш да играш сјајно – мораш сам да играш боље од једне особе. Кеи може да игра сјајно и кад не мора, што је добра ствар. Али ментално је много акше да играш таман колико је потребно. То помаже дуготрајности – ментално, емотивно и физички“, закључио је Агаси.

Коментари / 0

Оставите коментар