Олимпик ће бити као ПСЖ?!

Француски клубови су све привлачнији милијардерима из арапских земаља, Л'Екип преноси да ће саудијски принц Алвалед бин Талал Алсауд да купи Олимпик Марсеј.

Фудбал 24.11.2014 | 23:30
Олимпик ће бити као ПСЖ?!

Париски лист пише да ће Бин Талал, 30. најбогатији човек света "тежак" 20,4 милијарде долара, платити око 100-150 милиона евра за трофејни клуб са Азурне обале.

Тако би Пари Сен Жермен опет имао јаку и пре свега богату конкуренцију, након што је Монако испао из трке због развода његовог власника Димитрија Риболовљева.

Продаја Марсеја зависи од жеље већинске власнице Маргарите Луј-Драјфус, а Л'Екип пише да је последњих месеци веома близу те одлуке.

"Данас нема кандидата са кредибилитетом који може да се обавеже. Нећемо дати клуб некоме ко не може да испуни обећања. То би било фатално, ја много волим Олимпик Марсеј, не желим да ризикујем", рекла је недавно Луј-Драјфусова.

Према Л'Екипу, саудијски принц, власник луксузног париског хотела Џорџ В, заинтересован је да уједно купи и стадион Велодром, који је у власништву града Марсеја.

Олимпик је девет пута био шампион Француске (последњи пут 2010), а 1993. је освојио Лигу шампиона.

Тим са Велодрома игра сјајно ове сезоне, забележио је десет победа у првих 14 кола (два пораза у последња четири), па је лидер Лиге 1 са бодом предности испред Пари Сен Жермена.

Коментари / 0

Оставите коментар