Е, мој Арсенал! Жиру се опоравио, али не и за ЛШ!

Зашто Оливије Жиру неће играти за Арсенал у последња два кола Лиге шампиона, против Борусије и Галатасараја?

Фудбал 24.11.2014 | 21:00
Е, мој Арсенал! Жиру се опоравио, али не и за ЛШ!

Стандардни центарфор Арсенала задобио је прелом стопала на утакмици Премијер лиге против Евертона 23. августа и тада су лекари саопштили да се његов повратак на терен очекује у јануару.

Међутим, Арсен Венгер је крајем октобра изјавио да се Оливије Жиру опоравља много брже него што је било планирано, а то је и потврђено када је у суботу ушао са клупе за резерве и одмах дао почасни гол у дерби окршају са Манчестер јунајтедом (1:2).

Такав играч добро би дошао сваком тиму, а посебно Арсеналу, који повремено запада у голгетерске кризе и због тога губи драгоцене бодове.

Међутим, Венгер неће моћи да рачуна на Жируа ни у среду против Борусије из Дортмунда, ни у последњем колу групне фазе Лиге шампиона против Галатасараја, јер је летос одлучено да га нема сврхе регистровати, с обзиром на предвиђену дугу паузу!

Право наступа имају шесторица нападача - Алексис Санчез (дао два гола у групној фази), Дени Велбек (три гола), Лукас Подолски (један гол), Тио Волкот, Џоел Кемпбел и Јаја Саного.

Саного и опорављени, па опет повређени Волкот, ове јесени нису одиграли ни минут у Лиги шампиона, док је Кемпбел учествовао у преокрету против Андерлехта у Бриселу (1:2), уласком у игру 15 минута пре краја.

Борусија води на табели Д групе са 12 бодова, Арсенал има седам, Андерлехт два, а Галатасарај један.

Енглеском тиму је за пласман у осмину финала довољан реми у среду, или кроз две недеље у Истанбулу. Ако изгуби од Борусије, у зависности од исхода утакмице Андерлехт - Галатасарај, уочи последњег кола би могао да се суочи макар са теоретском могућношћу испадања из елите и "зимовања" са клубовима Лиге Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар