Жене нису равноправне с мушкарцима

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас да жене нису равноправне с мушкарцима и повео напад против феминисткиња у Турској, наводећи да оне одбацују концепт материнства.

Свијет 24.11.2014 | 15:49
Жене нису равноправне с мушкарцима

Говорећи на једном скупу у Истанбулу о правима жена, Ердоган је рекао да због биолошких разлика мушкарци и жене не могу да имају исту улогу у животу, пренео је АФП.

"Наша религија (ислам) одредила је мјесто жене (у друштву) - материнство", рекао је турски предсједник на скупу на којем је међу женама била и његова кћерка Сумеје.

"Неки људи то могу да разумију, док други не могу. То не можете објаснити феминисткињама јер оне не прихватају концепт материнства".Према његовим ријечима, жене и мушкарци не могу бити третирани једнако "јер је то противно људској природи".

"Њихови карактери, навике и физичка грађа су различити. Жене не могу да раде све послове које могу мушкарци, као што је то у комунистичким режимима. Не можете рећи женама да иду напоље и да копају земљу. То је против њихове префињене природе", рекао је он.

Ердоганову владу с исламским коријенима дуго су оптуживали критичари који су сматрали да она нарушава секуларне принципе државе и ограничава грађанске слободе жена, пренео је АФП.Он је такође изазвао бијес феминистичких група изјављујући да свака Туркиња треба да има троје дјеце, уз приједлог да се ограниче права на абортус.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Истина

24.11.2014 14:57

Ако жена неће копати канале, ићи у војску, пењати се на скеле Зидати ОНДА НИСМО ИСТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

24.11.2014 16:17

Зато зене радјају дјеци, ПОСАО гдје би мускарци умирали према томе нису исти али их не треба омолаовазавати, то је велики допринос цовјецанству и то се ите како треба постовати. Мускарац јос није родио дијете.А равноправни морају бити 100%.

ОДГОВОРИТЕ