Примера: Сигурни мадридски гиганти!

У неравноправној борби између Еибара и Реала исход меча није долазио у питање, али је "просјак" стајао поносно пред "краљем". Пораз од Реал Сосиједада пре паузе није пореметио Атлетико Мадрид. У суботу је на Висенте Калдерону побеђена Малага - 3:1.

Фудбал 22.11.2014 | 21:00
Примера: Сигурни мадридски гиганти!

Фудбалери малог Еибара, града са 27.378 становника, од којих њих 5.173 може да стане на локално стадион, изборили су прошле сезоне у Сегунди сензационалан пласман у Примеру са буџетом од свега 3,2 милиона евра.

Потом, имали су великих проблема јер су морали метафорички речено да "просе" за новац, јер је тај буџет био испод игранице коју прописује Ла Лига, која жели да се осигура од евентуалног финансијског колапса својих учесника.

Некако, Еибар је дошао до 15 милиона евра, са којима је кренуо у дебитантску сезону у Примери и, за сада, овај мали клуб поносно хода у друштву најбољих, па је утакмицу 12. кола Примере дочекао на 11. месту, прилично изнад црте.

Ове суботе увече, Еибар се намерио на "краља" и изборио частан пораз пред својим навијачима - 0:4 за Реал Мадрид, који је забележио девету узастопну победу у лиги, с којом је сакупио 30 бодова.

Голове у Баскији постигли су Џејмс Родригез у 23, Кристијано роналдо у 43, Карим Бензема у 69. и поново Кристијано Роналдо у 83. минуту, са беле тачке.

Роналдо, који је први пут у каријери играо против Еибара, успео је да постигне поготке против 51/52 тима с друге стране терена. Једина екипа којој најбољи играч света није, за сада, дао гол, јесте загребачки Динамо!

Головима Тијага, Гризмана и Година, Атлетико Мадрид ипак је задржао корак са Реалом и Барселоном. Пред 44.200 гледалаца, код куће је победио госте из Андалузиије.

Атлетико Мадрид - Малага 3:1 (2:0)

Искусни Роке Санта Круз запретио је домаћину у 64. минуту, када су "јорганџије" већ водиле 2:0. Победу домаћина потврдио је Годин седам минута пре краја утакмице коју је обележио и шокантан пад у несвест Арде Турана.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВЛАДО ГОСПИЋ

22.11.2014 20:52

Невјероватне су поруке које шаљете на Балкану о ФК Реал Мадриду.Не ваља вам када губи,када побјеђује и игра најбољи фудбал у Европи(не тврдим ја - већ 10 освојених титула Купа Шампиона).Немате појма да су сви фудбалски клубови не само у Шпанији, већ у свим НОРМАЛНИМ европским државама - ПРИВАТНЕ ФИРМЕ и како ко води своју фирму толико успеха и има.Са поносом носи име "КРАЉЕВСКИ ФК МАДРИД" ЈЕР ТО ЈЕСТЕ!!!Неће ваљла носити нека ваша фашиѕоидно-комунистичка имена као што су Партизан,Црвена Звеѕда или Слога,Јединство,Рад,Раднички... па од толке слоге,јединства и великих радника направиште тако срање,срамоту и ѕаосталост у тим вашим назови их државицама...Комплетна БН и сви ваши новинари смрди на најгори смрдљиви руски комунизам... Тотално сте изгубили компас,јдан млад човек на том јадном Балкану индоктриран са вашом бедном комуњарском идеологијом!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месси

23.11.2014 00:52

Ре: Владо- прво се мало едукуј па писи- дали знас да је Реал у једном периоду промовисао фасизам- онај њихов Франко након побједе Барселоне од 3:0, наредио убиства око 1000 каталонаца и русење стадиона Барселоне! Обицан народ никад није силу волио, па тако ни Реал из Мадрида! О каквом ти сада комунизму и бакрацима писес? Ако ти БН не одговара, откуд овдје да писес!!! Губис компас!?

ОДГОВОРИТЕ