Столицом гађао судију због пресуде

Отац двогодишње девојчице коју је, заједно са дедом и бабом са којима се налазила на улици, усмртио возач аутомобила када је због пребрзе вожње слетео с пута, гађао је столицом судију холандског суда незадовољан због претерано благе казне изречене починитељу.

Свијет 22.11.2014 | 19:43
Столицом гађао судију због пресуде

Судија суда у граду Рормонду изрекла је возачу казну од само 120 дана друштвено корисног рада, или 60 дана притвора уколико не заврши рад, пренели су данас светски медији.

Слетевши с пута, осуђени мушкарац, који је у часу несреће возио брзином од око 120 километара на сат у зони у којој је дозвољена брзина ограничена на 80 километара на час, на лицу месту је усмртио девојчицу, као и њеног деду и бабу, старе 67 и 64 године.

Судија је, у образложењу пресуде, навела да осудјенику следује казна каква се изриче у сличним случајевима.

Локални медији, међутим, наводе да је судија такву одлуку донела иако возач никада није изразио грижу савести и никада се није извинио.Видео снимак на којем се види како озлоједјени отац баца столицу и излеће из суднице објављен је на Ју тјубу, након чега се на друштвеним мрежама појавило мноштво критика на рачун изречене казне.

Према наводима локалних медија, то питање је чак покренуто у холандском парламенту, а посланик Јорам ван Клаверен је, наводно, оштро осудио казну као "апсурдно ниску".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

М

23.11.2014 00:09

Питам се како би она реагирала кад би неко усмртио њену породицу?

ОДГОВОРИТЕ