Делија: Ево како је било у истанбулском паклу!

У разговору за портал вице.цом навијач црвено-белих Душан Јовановић објаснио је шта се у петак догађало у истанбулској дворани, током утакмице Галатасараја и Звезде.

Кошарка 22.11.2014 | 20:00
Делија: Ево како је било у истанбулском паклу!

Док су се испред хале "Абди Ипекчи" у петак увече сукобљавали навијачи и полиција, док се у болници неуспешно водила борба за живот преминулог Марка Ивковића, група присталица Звезде ипак је ушла у дворану и гледала утакмицу.

Председник Звезде Небојша Човић открио је у суботу да су домаћи навијачи током целе утакмице певали "Србе у бунар", да су се затрчавали ка групи гостију, а фотографије на друштвеним мрежама откриле су да су и за време меча истицане и заставе Албаније и Босне и Херцеговине.

Како је било у дворани, у суботу је за портал вице.цом говорио Душан Јовановић, један од навијача Звезде који су били у њој у петак увече.

"Сви смо у шоку овог јутра. Не можемо да верујемо да је дечко убијен", рекао је Душан, док се спремао да крене за Београд.

"Унутра је исто био хаос. Чим смо ушли, кренуле су претње и напади на нас. Турски навијачи су нас сабили у један ћошак и константно се залетали, гађали нас бакљама, столицама, топовским ударима... Било је јако непријатно. Са нама је било и жена, па чак и Турака, који су били згрожени количином мржње у хали".

Додао је и да су се навијачи Галатасараја константно обраћали гостима из Србије.

"Прећено нам је на српским језику, певале су се увредљиве песме, махало се албанским и босанским заставама. Јако непријатно. Срамота", рекао је Јовановић.

Душан је рекао да је обезбеђење у хали ипак било добро организовано и да су звездаши били окружени по једним прстеном редара и полиције.

У разговору за Вице Србија, један од познатијих "Делија" рекао је да је испред дворане било "стварно гадно", као и да је договор да ниједан члан навијачке групе не даје изјаве.

Навијачи Црвене звезде организоваће данас (субота, 22. новембар) у 18.00 часова испред цркве Светог Марка скуп, на коме ће окупљени одати пошту страдалом навијачу Црвене звезде изи Земуна.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

постен

22.11.2014 19:12

Засто је договор да ниједан цлан навијацке групе недаје изјаве.Због цега?Несто нестима у свему овоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

заставе ?

22.11.2014 21:29

махало се албанским и босанским заставама. Јако непријатно. Срамота", рекао је Јовановић... овај би требо посјетити најблизег психијатра..није му лако. Зали бозе младог момка ..нека му је лака земља.

ОДГОВОРИТЕ