ПЛ БиХ: Широки јесењи првак, реми Радника, пораз Младости

У дербију 15. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине Зрињски и Широки Бријег одиграли су разочаравајућих 0:0 и подијелили по бод, којим ће више задовољни бити гости са Пецаре који су тако постали јесењи прваци наше земље.

Фудбал 22.11.2014 | 16:20
ПЛ БиХ: Широки јесењи првак, реми Радника, пораз Младости

Широки Бријег је овим ремијем дошао до бројке од 34 освојена бода и дочекат ће наставак сезоне као првопласирани тим табеле. Зрињски је, још увијек, други али би могао назадовати уколико Сарајево сутра побиједи у Тузли.

Фудбалери Олимпика су у оквиру 15. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине у Бијељини ремизирали са Радником (2:2).

Фудалери Олимпика су сјајно отворили сусрет и већ у 10. минуту су стигли до предности. У овој сезони, уз Велдина Мухаремовића најбољи играч Олимпика, Сулејман Смајић, упослио је Далибора Панџу, који је савладао Бодирогу.

Дванаест минута касније Вукови с Отоке су удвостручили своју предност. Након неколико грешака домаћих фудбалера, Панџа главом постиже свој други погодак.

Домаћи су потом преузели иницијативу и борбеном игром су створили притисак, а као плод такве њихове игре стигао је и погодак. Играо се 37. минут када је Ћосовић одузео лопту Ханџићу, потом је шутирао са 20 метара и савладао је Оштраковића.

У 63. минути сјајна контра Олимпика, Смајић шутира, а Бодирога уз помоћ стативе оставља Радник у животу. Осам минута касније 2:2. Лазић је шутирао, Оштраковић лопту кратко одбија, коју у мрежу Вукова с Отоке шаље Хасановић.

У самом финишу домаћи су могли и до побједе, но из добре ситуације лоше је шутирао Хаџић, тако да је остало 2:2.

Фудбалери Звијезде из Градачца дошли су до друге побједе у сезони против екипе Младости из Велике Обарске. Резултат је гласио 3:1, а са ова три бода је премијерлигаш из Градачца себи обезбиједио много мирнију зиму него што се то дало наслутити након уводних неколико кола.

Домаћи су већ од старта утакмице показали да су квалитетнији и мотивисанији тим у овом тренутку. Урош Стојанов начео је мрежу гостију из Велике Обарске у 16. минуту, а на високих 2:0 повисио је Дијата голом три минута прије одласка на одмор.

У наставку утакмице иста слика на терену. Звијезда игра боље, а круна свега тога долази у 63. минуту када Дијата након соло продора погађа за 3:0. До краја утакмице су гости успјели постићи почасни погодак и то у судијској надокнади времена преко Мујезиновића који је поставио коначан резултат ове утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар