ЕЛ, 7. коло: Вилијамс рекордер, МВП Ерцег!

Кошаркаш Галатасараја Зоран Ерцег понео је титулу најкориснијег играча седмог кола Евролиге, у којем је плеј Црвене звезде Маркус Вилијамс постао рекордер.

Кошарка 22.11.2014 | 17:40
ЕЛ, 7. коло: Вилијамс рекордер, МВП Ерцег!

Ерцег је у победи свог тима над ‘црвено-белима’ са 110:103 после два продужетка, која је остала у сенци убиства навијача Звезде у Истанбулу, уписао 32 поена, седам скокова и по две асистенције и украдене лопте, што му је донело индекс 41. Српски кошаркаш такође није имао промашај са линије слободних бацања, пошто је погодио свих 14.

Иза Ерцега нашао се центар Звезде Бобан Марјановић који је имао индекс корисности 39, за 23 поена и 17 скокова. Бек Лаборал Куче Томас Ертел имао је сјајну партију у поразу од Нептунаса са 80:79, пошто је уписао 31 поен и пет асистенција за индекс 36.

Пет најкориснијих играча петог кола комплетирали су капитен Звезде Лука Митровић и играч Нижњег Новгорода, који су имали индекс 32. Митровић је имао своју најбољу партију у Евролиги ове сезоне са 30 поена, четири скока и три асистенције.

Занимљиво је да су готово сви играчи који су обележили седмо коло то учинили на утакмици између Галатасараја и Звезде. Ерцег је био најбољи стрелац кола са 32 поена, док је Тејлор Рочести остао на врху што се тиче регуларног дела сезоне са просеком од 20,5 поена по утакмици.

Марјановић је био најбољи скакач кола са 17 скокова, колико није скупио ниједан играч у последње три сезоне Евролиге. На тај начин, центар Звезде је преузео лидерску позицију са 9,8 скокова по утакмици.

Вилијамс је исписао нове странице историје, пошто је са 17 асистенција поставио нови рекорд Евролиге на једној утакмици. Иако је преседео седмо коло због повреде, Милош Теодосић је и даље најбољи асистент лиге са просеком од 8,4 асистенције по утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар