ЈСЛ: Нови кикс Звезде!

Још једна "нула" шампиона Србије, после чега Партизан има прилику да оде на шест бодова предности: Раднички 1923 - Црвена звезда 0:0.

Фудбал 22.11.2014 | 15:40
ЈСЛ: Нови кикс Звезде!

Нови кикс шампиона Србије!

Фудбалери Црвене звезде налазе се у серији лоших резултата у Суперлиги, у којој имају само две победе у последњих шест кола. У последњих пет мечева у лиги дали су - три гола!

У сенци трагедије која се догодила у Истанбулу, али и после бурне недеље на тренинзима црвено-белих:

Раднички 1923 - Црвена звезда 0:0 у утакмици 13. кола Јелен Суперлиге.

Екипа Ненада Лалатовића има 28 бодова, док Партизан у недељу, са 31 бодом на табели, игра са Напретком из Крушевца.

Црвено-бели су на "Чика Дачи", на којем се у више наврата орило име убијеног навијача Црвене звезде Марка Ивковића, били оштећени почетком другог полувремена, када је судија Данило Грујић искључио Богдана Планића због фаула над Драганом Миловановићем, међутим испоставило се да је Миловановић био у очигледном офсајду у тој акцији.

После утакмице, Лалатовић је оштро оптужио колегу Нешка Миловановића, тврдећи да је игра Радничког са играчем више "срамота за тренерску професију". Међутим, све осим дефанзиве Крагујевчана, клуба са шест освојених бодова од могућих 39, било би крајње неочекиван расплет утакмице у којој је домаћину и бод био као кућа, а гостима победа преко потребна.

Једно је јасно, љутио се Лалатовић с правом на колегу или не, његова екипа не уме да постигне гол у последње време и то је "врховни" узрок лоших резултата.

Фудбалски, Црвена звезда је одиграла најбољи меч у последњих месец дана, нарочито од када је Лалатовић храбро оставио тројицу у одбрани после искључења Планића. Црвено-беле је та бурна ситуација "пробудила", подигла ниво адреналина у крви, створено је дупло више шанси за гол него до тог 50. минута, али гола није било.

У првом полувремену, одличну шансу имао је Милош Босанчић у 27. минуту, али није био прецизан са пет метара, а онда је у 45. минуту Ђорђе Ракић погодио пречку после сјајне лопте у простор коју је добио од Михаила Ристића.

И друго полувреме почело је шансом за Црвену звезду, на пас Босанчића шутирао је Нејц Печник, али је Жарко Трифуновић сјајно интервенисао, после чега се догодила спорна "офсајд/искључење" ситуација. У наставку утакмице, гости су пуцали из свих позиција, лопта је погодила пречку и после шута Александра Катаија и интервенције Трифуновића, у више наврата капитен Радничког "вадио је лопте из мреже", а онда је лако могло да се догоди да "ђаволи" после једне од контри "утерају" лопту у гол.

Саво Павићевић подигао се са земље у последњем тренутку и испуцао фудбал у поље.

Фудбалери Звезде су игром и залагањем овог пута заслужили победу, али ће између себе морати под хитно да пронађу играча који ће постићи погодак. Од гола Павићевића у 20. минуту утакмице са Радом, прошло је више од 200 минута да ниједан играч у црвено-белом није успео да уради оно због чега се фудбал игра.

Навијачи Црвене звезде, који су после шокантне вести из Истанбула у веома малом броју дошли на неугодно гостовање, истакли су заставу са именом преминулог друга Марка Ивковића (25) и повремено певају "Добро знај да увек ту сам ја...", уз скандирање његовог имена.

Они су позвали све Београђане да у 18 часова дођу испред Цркве Светог Марка како би одали почаст убијеном младићу.

 

Коментари / 0

Оставите коментар