Галата саосећа, Атаман се сад извињава!

Клуб је изразио дубоку жалост и наду да убиство Марка Ивковића нема везе са Галатасарајом и његовим навијачима. 

Кошарка 22.11.2014 | 16:40
Галата саосећа, Атаман се сад извињава!

Кошаркашки клуб Галатасарај изразио је дубоку жалост због трагедије која се догодила пре утакмице Евролиге између Галатсараја и Црвене звезде када је живот изгубио навијач црвено-белих Марко Ивковић (25).

Истанбулски клуб објавио је саопштење у којем се наводи: "Галатасарај Спорт клуб, саосећа дубоку жалост са грађанима Србије због убиства Марка Ивковиц́а".

"Наше снаге безбедности врше истрагу која упознати јавност са догађајем. Верујемо да овај инцидент нема никакве везе са нашим клубом и његовим присталицама".

Између осталог у саопштењу Галатасараја стоји да је насиље на спортским догађајима неприхватљиво.

У међувремену, истанбулска полиција је саопштила да је навијач Звезде убијен у сукобу са навијачима Галатасараја.

"На конференцији за новинаре после утакмице нисам знао да је једна особа изгубила живот. Моје дубоко саучешће породици, Црвеној звезди и навијачима…", поручио Ергин Атаман преко Тwиттера.

Трагедија која се догодила у петак увече у Истанбулу, када је 25-годишњи навијач Црвене звезде Марко Ивковић убијен ножем испред дворане Абди Ипекчи, изазвала је бурне и оштре реакције српских званичника.

Поред трагичног догађаја, у Србији је на стуб срама изложен и тренер Галатасараја Ергин Атаман, због изјаве дате по завршетку утакмице "да су српски навијачи терористи, који су дошли да тероришу турски народ".

У телефонском разговору двојице премијера Србије и Турске, Александар Вучић је турском колеги рекао да "Атаман више није добродошао у Србију".

Тренер Галатасараја још увек се није званично обратио јавности, али је на свом Тwиттер профили изразио жаљење због изреченог и тугу због трагичног догађаја пре меча.

"На конференцији за новинаре после утакмице нисам знао да је једна особа изгубила живот. Све моје примедбе су изречене пре тог сазнања. Моје дубоко саучешће породици, Црвеној звезди и навијачима. Дубоко сам ожалошћен јер оваквим трагедијама нема места у спорту и животу", написао је Атаман.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хео

22.11.2014 15:47

Нека ДЕЛИЈА поцива у миру и да му Бог подари небеско царство.

ОДГОВОРИТЕ