Атаман - персона ''нон грата'' у Србији!

Тренеру Галатасараја премијер Србије поручио да више није добродошао у Србију.

Кошарка 22.11.2014 | 17:20
Атаман - персона ''нон грата'' у Србији!

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, премијер Србије Александар Вучић рекао је у телефонском разговору са председником Владе Републике Турске Ахметом Давутоглуом, дашеф стручног штаба Кошаркашког клуба Галатасарај Ергин Атаман, није добродошао у Србију, после изјаве у којој је убијеног младића, као и све остале навијаче Црвене Звезде, оптужио за тероризам.

"Око 300 терориста (навијача Црвене звезде) дошло је овде без икаквих карата и напали су наш народ. Евролига мора да суспендује те људе", поручио је после меча Атаман.

Скандалозну изјаву тренера турске екипе осудили су и челник Црвене звезде Немојша Човић, односно српски конзул у Истанбулу Зоран Марковић.

"Срамота је што сада појединци покушавају да замењују тезе. Турски тренер је дао одвратне, непримерене изјаве...Тренер је учитељ, а такав учитељ треба да се стиди своје изјаве. Не треба нам победа. Бесконачно много утакмица и бесконачно много победа нема вредност једног живота, младог живота", рекао је Човић.

"Пошто је тренер Галатасараја дао изјаву да су наши навијачи терористи који су дошли да тероришу турски народ, ја кажем да је он терориста и стојим иза тога", изјавио је српски конзул.

Коментари / 0

Оставите коментар