Роби о БиХ: Квалитет је ту, само...

Један од кандидата за новог селектора репрезентације Босне и Херцеговине, Роберт Просинечки, сматра да је квалитет те селекције неспоран, али да јој је потребан нови ветар у леђа.

Фудбал 22.11.2014 | 13:20
Роби о БиХ: Квалитет је ту, само...

Фудбалски савез БиХ сменио је у понедељак Сафета Сушића због лоших резултата у квалификацијама за првенство Европе, а бивши играч и тренер Црвене звезде верује да национални тим ипак има шансе да избори пласман на шампионат 2016. у Француској.

"Сасвим је јасно да БиХ практично мора да добије све утакмице до краја. Неће бити лако, али исто тако екипа има квалитет и може изборити пласман на ЕП.

Квалитет је неспоран. Потребно је само посложити ствари, дати један нови ветар у леђа и направити добру атмосферу", рекао је Просинечки за портал Клиx.

Он је потврдио да за сада није добио позив од руководства ФС БиХ.

"Једино што знам јесте то да се у јавности моје име спомиње у контексту једног од кандидата за позицију селектора. Међутим, никаквих контаката између мене и Савеза још није било", казао је Просинечки.

Осим Просинечког, у ужем кругу кандидата за новог селектора су Мехмед Баждаревић, Амар Осим, Фарук Хаџибегић и Вахид Халилхоџић.

Фудбалери БиХ поражени су у недељу на гостовању Израелу (3:0) и после четири утакмице у Б групи квалификација заузимају претпоследње место са два бода, седам мање од водећих Израелаца, а шест од другопласираног Велса.

Коментари / 0

Оставите коментар