Убица Дујић бирао између жртве и пријатеља

Данијел Дујић (26), који је осуђен због убиства Радована Стијаковића (49), изјавио је у Врховном суду РС да је приликом убиства морао да бира између жртве и свог пријатеља Роберта Стијаковића (29), који је наручио убиство оца.

Република Српска 22.11.2014 | 09:51
Убица Дујић бирао између жртве и пријатеља

Дујић је на рочишту за разматрање жалби на првостепену пресуду, којом је у бањалучком Окружном суду осуђен на 19 година робије, изјавио да је изабрао пријатеља, а не Радована који му је, како је рекао, пријетио. Истом пресудом Роберт је осуђен на 19 година и три мјесеца затвора због наручивања убиства оца и подстрекавања Дујића да то учини.

Одбрана осуђених од вијећа Врховног суда је затражила да им смањи изречене казне. Они тврде да је убијени Радован био насилан према сину те да убиство није испланирано, већ је извршено из страха, с обзиром на то да је жртва пријетила сину.

Роберт и Данијел нису негирали да су починили овај злочин, који је у јануару ове године шокирао мјештане Кочићева код Градишке, али су обојица истакли да се сада кају. Роберт Стијаковић је истакао да би волио да се све могло другачије завршити.

- Тога дана нисам имао друго рјешење, већ да на тај начин спасим породицу - рекао је он.

Тужилаштво је од вијећа Врховног суда РС затражило оштрије казне за обојицу. Стијаковић и Дујић неправоснажно су осуђени у бањалучком Окружном суду половином јула ове године.

Према наводима у пресуди, они су 19. јануара у Робертовом кафићу "Казабланка" у мјесту Кочићево код Градишке договорили убиство Радована Стијаковића. Роберт је тада обећао најбољем другу Дујићу да ће му, уколико убије његовог оца Радована, помоћи да се снађе у животу.

Данијел је на то пристао па је 22. јануара око 22 часа кроз прозор из аутоматске пушке изрешетао Радована Стијаковића у његовој породичној кући у Кочићеву код Градишке.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар