Притвор за силоватеље

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор за Р.Д. (56) из Приједора и М.Б. (49) из Мркоњић Града, осумњичене за покушај силовања, с тим да је Приједорчанин ово кривично дјело починио над двјема кћеркама, а Мркоњићанин над немоћном малољетном дјевојчицом.

Република Српска 22.11.2014 | 08:06
Притвор за силоватеље

Извор близак истрази казао је да је Р.Д. из Приједора своје кћерке злостављао у протеклих 10 година.

Над својом сада 24-годишњом кћерком В.Д. је полно насиље и покушај силовања вршио од 2004. до 2011. године, а од 2005. до уторка над малољетном М.Д. (17).

Све је, како незванично сазнајемо, пријавила другарица од В.Д., која се сада удала и живи у Новом Саду, након што је на друштвеним мрежама видјела преписку ове двије злостављане сестре.

Узнемирена мајка напаствованих кћерки тврди да ништа није знала, али да су јој се кћерке пожалиле да их отац, најчешће кад је пијан, додирује по интимним дијеловима тијела.

"Ћутала сам због синова, убили би га. Муж ми је рекао да ће, ако га пријавим, срушити кућу. Бојим се шта ће бити кад изађе из затвора. Био је агресиван, али никад није тукао дјецу", казала је мајка, која поред кћерки има још два сина.

Истовремено, М.Б. из Мркоњић Града осумњичен је да је у сриједу покушао обљубити немоћну дјевојчицу Ч.Н. (14). О овом случају нисмо успјели да добијемо више информација.

Цијели Приједор, али и шира јавност су у шоку због све чешће откривених сексуалних злостављања у Републици Српској.

Иначе, Кривични закон Републике Српске је за кривично дјело полног насиља над дјететом, основни облик у ставу један, предвидио распон казни од једне до 10 година затвора. За сваке друге квалификоване облике овог кривичног дјела прописана је казна од најмање три до најмање 10 година затвора, па и казне дуготрајног затвора.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зијад

23.11.2014 20:38

Кад је овај психопата то урадио својим кцеркама,мозете замислити ста је радио тек током рата несрпкињама.

ОДГОВОРИТЕ