Прњавор: Сахрањен Србин убијен у Бечу

На месном гробљу у родним Пиплићима сахрањен Александар Јелић (26), који је мистериозно убијен у Бечу. Нашао га отац у гаражи за трамваје. Крај тела телефон и скалпел. 

Република Српска 22.11.2014 | 07:02
Прњавор: Сахрањен Србин убијен у Бечу

Десетог дана од мистериозне смрти у Бечу, у четвртак после подне на месном гробљу у родном засеоку Пиплићи прњаворског села Кремна, сахрањен је 26-годишњи Александар Јелић, Србин на привременом раду у Аустрији.

Нико не зна околности под којима је страдао. Једино је, како “Новости” сазнају, извесно да је младићу пререзан врат!

Александра је мртвог у једној од бечких гаража за трамваје, у локви крви, пронашао отац Новак. Крај тела су пронађени његов искључен мобилни телефон и крвави скалпел. Отац, иначе, у Аустрији ради готово две деценије, док је син тамо хлеб почео да зарађује од пре две године.

Како “Новости” незванично сазнају, пошто званичних информација о овој трагедији нема, аустријска полиција је отворивши опсежну истрагу саслушала десетине особа, али, званично још нико није осумљичен за убиство. Бечка полиција је, коначно, тек после обдукције дала “зелено светло” за сахрану.

А у дому Јелића, завијеном неизмерном тугом, на креманском брегу изнад Прњавора, одјекује лелек. И родбине, комшија и познаника пристиглих из свих крајева и из иностранства. Пре него што се готово километарска погребна поворка протегла до месног гробља, склопљен је вакумирани сандук, а око врата покојника била је - марама.

Покријте га, молим вас, ускоро ће зима да му не буде хладно - нарицала је неутешна мајка Слободанка, док су јој дете предавали црној земљи, у сандуку покривеним ћебетом. - Сине мој, зар сам те морала родити тако несрећног. А, 25. си требао славити рођендан.

Иначе, првобитно је из Беча стигла вест да је Александар страдао од удара трамваја. Покушао је отац Новак да бар мало ублажи први шок супрузи Слободанки и Александровим сестрама Милени и Милкици, али узалуд.

Крајње је мистериозно то што је Александров телефон постао недоступан тог понедељка већ од 6.30, одмах по одласку на посао. Да би, наводно, после подне био доступан на два сата. Тог поподнева забринутом оцу у потрази за сином чувар није дозволио улазак у фирму, па је и он, како сазнајемо, подвргнут полицијској истрази.

Мртвог сина је нашао недалеко од места где се он пресвлачио за одлазак у оближњи хангар, где је радио на чишћењу магацинског простора. Необично је да се поводом овог мистериозног случаја нису оглашавали не само аустријски полиција, већ и тамошњи медији. Ни у МУП-у РС нису упознати о страдању њеног, односно држављанина БиХ. “Новости” су прве и једине исписале редове о случају који је, како кажу, унео велику узнемиреност међу наше гастарбајтере у Аустрији.

БИО ОМИЉЕН

Драган Прерадовић, такође прњаворски гастарбајтер, станује у Бечу “врата до врата” са Јелићима. Потврдио нам је да се Александару сваки траг изгубио у понедељак, 10. новембра.

- Ноћ пре смо седели у мом стану и ништа није упућивало на трагедију. Иначе, Александар је био изузетно вредан и веома омиљен у својој фирми. Не знам ко је могао и да помисли да му неко зло нанесе - каже Прерадовић, додајући да је ова трагедија поготово међу гастарбајтерима у Бечу изазвала шок и велику забринутост.

ТРИ ВЕРЗИЈЕ ДОГАЂАЈА

- У недостатку трагова евентуалне борбе, полиција практично није знала одакле да крене. Чак је у оптицају теза која, наводно, не искључује ни нехотично самоубиство. Мада је то врло мало вероватно. Могуће да је реч о срачунатом уљуљкивању евентуалних починилаца - каже извор “Новости”, близак истрази. - Једни од кулоарских прича је да је жртва, наводно, пре него што јој је пререзан гркљан, задављена жицом. Постоји и верзија да се несрећни младић, ни крив ни дужан, затекао “у погрешно време на погрешном месту”.

ВЕНЧАЊЕ

Како сазнајемо, полиција анализира и околности да је Александар званично био венчан са извесном држављанком Србије. Наводно фиктивно због стицања аустријских папира, које је у међувремену и стекао. Сазнајемо да му је у време његовог страдања у Аустрији у посети била и његова вишегодишња девојка - вереница из Прњавора.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

мали мујице

22.11.2014 06:15

Моје саучешће породици, жао ми је његове младости тек му се отвориле очи за живот. Стварно жалосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

22.11.2014 09:02

Сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нелогично

22.11.2014 10:33

Помало је нелогично да се фиктивно вјечао ради папира, а отац му двадесет година ради у Аустрији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М а X

22.11.2014 11:52

У Аустрији и сметљишта имају надзорне камере а камо ли гараже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

22.11.2014 12:25

Искрено саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за нелогичног

22.11.2014 12:32

Не знам како је у Аустрији, али у Швици после 14 или 15 год. старости, дјеца не могу добити боравишну визу преко родитеља, него морају сами да стекну право, ако нам љубазни и тако топли Швајцарци то дозволе.

ОДГОВОРИТЕ