Србија одузима држављанство украјинском тајкуну

Српске власти навеле су да ће опозвати одлуку о додели држављанства украјинском бизнисмену Сергеју Курченку, који је на црној листи ЕУ, а кога траже у Украјини због проневере, преноси Асошиејтид прес.

Србија 21.11.2014 | 22:05
Србија одузима држављанство украјинском тајкуну

Из кабинета српског премијера Александра Вучића поручено је да је покренута процедура у циљу поништавања одлуке о додели држављанства Курченку, како се не би компликовали приступни прговори које Београд води са ЕУ, наводи АП.

Ова агенција преноси наводе београдског дневника Блиц, да је медијски могул и гасни магнат - украјински милијардер добио српски пасош по хитном поступку.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Судија

22.11.2014 01:56

А ја као Србин из Босне по уласку у Србију кажњен са 200 ДЕМ што се нисам пријавио у СУП у року од 24 сата. Чудна је та држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

батан

22.11.2014 07:39

Толико људи чека на држављанство па још нису добили, а овај Украјинац га доби преко реда и сада му га одузимају. Заиста се смешне ствари дешавају код нас. Па зар није било познато ко је тај Укријаницац и пре него што смо му дали држављанство? Ако није било познато, онда треба сменити све одговорне у МУП-у на тим задацима, а ако јесте било познато зашто је примљен и који је мотив за сада је нејасно. Баш ме интересује (Име и презиме) ко му је тако брзо омогућио пријем у држављанство наше земље и волео бих да се то објави да и ми грађани знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славољуб

22.11.2014 07:52

Ха, Србија се лако одриче својих држављана, а то није добро.Америка је прихватила све фашисте после Другог светског рата и добро их користила. Ако је српски држављанин овај Курченко, па молим лепо, а крив је за нешто; зашто му Србија не суди?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах та политика

22.11.2014 09:24

Вероватно не признаје нову "демократску",власт у бивсој отдзбини,па му ови замерају.Засто је изабрао Србију а не неку од осталих Југословенских република,могу да претпоставим. Који пословни људи могу да буду на црној листи неке дрзаве у последње време,то знамо. ..."како се не би компликовали приступни преговори"... Додаје се на крају.

ОДГОВОРИТЕ